Defanzivac Milana iskren: Čuo sam to, iskreno ustao sam, nasmijao se i vratio se na spavanje

Govorio o utakmici sa Napolijem

Defanzivac Milana iskren: Čuo sam to, iskreno ustao sam, nasmijao se i vratio se na spavanje

E. Oštraković

Ekipa Milana sredinom prošle sedmice izborila je plasman u polufinale Lige prvaka i to tako što su remizirali na gostovanju u Napulju.

Iako je Napoli u ovom dvomeču prema svim svjetskim stručnjacima bio favorit, na kraju je u polufinale prošla ekipa Milana.

Osim što su preživjeli pakao napuljskog stadiona, ekipa Milana je u prvom susretu ostvarila pobjedu na svom terenu od 1:0.

Jedan od boljih fudbalera u ovom dvomeču bio je defanzivac Milana Calabria, koji je otkrio kako je jedva čekao ovu utakmicu.

"Volim igrati poput fudbalera kao što je Kvaratshkelia. Taj izazov me jako motivisao", rekao je Calabria o duelu sa sjajnim krilom Napolija.

Osim toga priznao je i da je čuo vatromete koji su ispaljeni rano ujutro na dan utakmice sa Napolijem od strane domaćih navijača.

"Iskreno čuo sam te vatromete i ustao sam, nasmijao se i zatim se vratio na spavanje", završio je defanzivac Milana.

Kada je riječ o utakmici nakon sjajnih prilika u toku prvog poluvremena, vodeći gol za Milan postignut je u završnici prvog dijela.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrala se završnica prvog dijela, kada je Rafael Leao kao brzi voz prošao po strani, sjajno asistirao za Girouda, kojem ostaje lakši dio posla i mirno loptu šalje u mrežu Mereta. Tako je Milan od 43. minute vodio 1:0.

Do kraja utakmice, tačnije zadnjim minutama Osimhen pogađa za 1:1, ali za Napoli više nije bilo vremena. Imali su još jedan napad, no nisu uspjeli da ga iskoriste.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi