Obilježio je utakmicu Hrvatska - Italija, sada potpisuje za Real Madrid

Čeka ga veliki transfer

Obilježio je utakmicu Hrvatska - Italija, sada potpisuje za Real Madrid

Admin Čaušević

Jedna utakmica zna nekom fudbaleru promijeniti karijeru, pogotovo ona na najvećoj sceni. To je i slučaj sa čovjekom koji je obilježio utakmicu Hrvatska - Italija i sada mu se smiješi transfer karijere.

Hrvati su igrali svoj najbolji meč Eura, imali su sve u svojim rukama duboko do sudijske nadoknade kada je Mattia Zaccagni zabio gol za prolazak Azzurra te eliminaciju Vatrenih.

Akcija za izjednačujući gol Italijana krenula je od Riccarda Calafiorija koji je jedan od najboljih igrača Evropskog prvenstva te je na sebe privukao pažnju velikog Real Madrida.

Calafiori je bio zaista odličan u posljednjoj liniji, dobio je svaki zračni duel protiv Ante Budimira ili Brune Petkovića, dok je uspješnog pasova bila ogromnih 93 %.

Fudbalera Bologne nije uspio predriblati niti jedan od igrača Vatrenih, a zanimljivo da je defanzivac kreirao i najviše šansi na utakmici. Ukupno 4. Na kraju je upisao i asistenciju.

Briljantna predstava u maniru legendarnih talijanskih štopera kao što su Paolo Maldini ili Alessandro Nesta su Calafiorija gurnuli u visine i sada je Florentino Perez odlučan u namjeri da ga angažuje.

Oglasi

Nakon odlaska Nacha te poprilično otegnutim pregovorima s Lilleom oko Lenyja Yora Perez se počinje okretati drugim metama, a od prije nekoliko dana među njima je mladi Talijan.

Na sve to treba dodati konstantno rovite Davida Alabu i Edera Militaa koji su imali teške povrede koljena pa je dovođenje štopera jedan od prioriteta za prvaka Evrope.

Los Blancosi Calafiorija u svoje redove mogu dovesti za cifru od oko 40 miliona eura. Iznos koji je definitivno dostupan za najbolji klub današnjice.

Calafiori (broj 5) slavi gol Italije protiv Hrvatske

Sjajni defanzivac na terenu izgleda zaista impresivno, sa i bez lopte u nogama te posjeduje karakteristike s kojim bi se sigurno uklopio u Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ozbiljan interes za njega je počeo da pokazuje i Juventus kojeg sa klupe predvodi njegov dosadašnji trener Tiago Motta, ali napadi Stare dame su za sada stidljivi.

Inače, Calafiori je izdanak Romine škole koja se sada sigurno kaje što je olako pustila odličnog defanzivca...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

alo888
Budalice male pa vec odavno se zna gdje ide ovaj dečko e čuj real madrid…LaVeciaSigniora
1 0
SactownCali
Pise novinar Hrvati odigrali najbolji mec Eura a Italija je Hrvatsku pritisla zadnji 40 minita nisu mogli da predju centra... Sto su odigrali ono je bilo lose...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi