Ni trunke poštovanja! Guti otkrio šta je radio s dresovima Barcelone: "Zamijenim ih, a onda..."

Legendarni fudbaler Reala

Ni trunke poštovanja! Guti otkrio šta je radio s dresovima Barcelone: "Zamijenim ih, a onda..."

Admin Čaušević

Legendarni Jose Maria Gutierrez je jedna od omraženijih sportskih ličnosti među navijačima Barcelone. Nakon posljednjih izjava sigurno će amonizitet prema njemu od strane pristalica Blaugrane još porasti.

Guti posljednjih godina uglavnom radi kao komentator, gostuju u programu Chiringuito gdje govori o aktuelnim i drugim temama. U posljednjoj emisiji dobio je pitanje da li ima dresova iz igračkih dana.

I dok mnogi fudbaleri ili treneri obično prave posebne ormare ili prostorije u sobi namijenjene za svoje ili tuđe dresove to nije slučaj sa Gutijem.

"Imam nekoliko svojih s nekih važnih utakmice i također neke iz reprezentacije Španije", rekao je nekadašnji veznjak koji je za Crvenu furiju skupio 14 nastupa.

Tokom bogate igračke karijere koju je proveo uglavom u Realu razmijenio je mnogo dresova, a novinare je posebno zanimalo šta je radio sa opremom Barcelone.

"Sve sam ih dao, razmijenio bih na utakmici, a onda bi ih ostavljao", rekao je Guti te nastavio pričati šta bi se dešavalo s dresovima.

Oglasi

"Ekonom bi ih uzeo, opravo i ostavio u svlačionici, onda bi ih ja uzeo u svlačionici i nakon toga davao drugim."

Guti tokom karijere nikad nije zabio gol Barceloni

Novinare je zatim zanimalo zašto baš Guti nije odlučio da zadrži makar jedan Barcelonin dres pošto se s Kataloncima susreo mnogo puta.

"Ne, nije mi se dalo, nemam ih, to je istina. Jednostavno nisam bio uzbuđen zbog toga", zaključio je Guti i pokazao kako uopšte ništa ne osjeća prema Blaugrani.

Zanimljivo da je na samom početku karijere u omladinskim danima Guti znao nastupati u omladinskim selekcijama Barcelone, ali je na kraju završio u Real Madridu.

Prije šest godina kada je bio trener u omladinskom pogonu Reala zauvijek je ponizio Barcelonu.

Oglasi

"Barca je na drugom koraku. Uvijek je postojao prvi i drugi korak. Mislim da je Barca korak ispod po imidžu u svijetu", rekao je bivši španski fudbaler te dodao:

"Super je to tim naravno da jest. Ali ako govorimo o Real Madridu i Barceloni, Real Madrid je iznad u smislu imidža."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo zbog ovih riječi, ali i brojnih drugih izjava navijači Blaugrane osjećaju veliki amonizitet prema nekadašnjem članu Kraljeva.

Guti je za Real uspio odigrati preko 500 utakmica, zabio je i 77 golova, ali niti jednom nije bio strijelac protiv Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi