U Madrid stigao s 10 godina, odlazi kao jedan od najvećih: "Njemu novac nije bitan, ali meni jest"
Chema, otac iskusnog defanzivca Reala, govorio o odluci sina da ode u Saudijsku Arabiju

Otac je bio potpuno iskren

U Madrid stigao s 10 godina, odlazi kao jedan od najvećih: "Njemu novac nije bitan, ali meni jest"

Edmir Škorić

Još jedan velikan napustio je ovog ljeta Real Madrid. Dugo se nagađalo o tome, sada je napokon i zvanično. Karijeru će nastaviti tamo gdje se "pliva u novcu".

Kada je jedan Cristiano Ronaldo prihvatio otići u Saudijsku Arabiju nakon "ponude koja se ne odbija", bilo je jasno da bi to mogla uraditi većina fudbalskih zvijezda iz Evrope.

Posljednji u nizu od velikih igrača koji je odlučio otići na Bliski istok je dugogodišnji kapiten Reala Nacho Fernandez, koji se ovog ljeta oprostio od kraljevskog dresa i po završetku Eura, krenut će prema Saudijskoj Arabiji.

Nacho kao jedan od najtrofejnijih Realovaca seli u redove Al Qadsiaha koji je tek izborio promociju u najviši rang saudijskog fudbala.

Nacho je u Real Madrid stigao 2001. godine sa samo 10 godina, a igrao je u svim kategorijama omladinskog pogona sve dok 2012. nije postao prvotimac. Od tada je 12 sezona branio kraljevski dres u jednoj od najuspješnijih era u historiji Real Madrida.

Oglasi

Za sve to vrijeme odigrao je 364 utakmice i osvojio 26 naslova: 6 evropskih kupova, 5 klupskih svjetskih prvenstava, 4 evropska superkupa, 4 lige, 2 kupa kralja i 5 španskih superkupova.

Njegov otac, Chema Fernandez, dao je izjavu u kojoj je bio maksimalno iskren, rekavši da njemu novac igra ulogu, iako njegovom sinu ne.

"Bio sam ponosan na način na koji je izrazio ono što osjeća. Donio je vrlo tešku odluku, apustiti svoju zonu udobnosti i najbolji klub na svijetu, kada je odlučio da je to zato što je vjerovao da je najbolji. Sve odluke koje je donio u životu su se pokazale dobrima, tako da smo ga mi oko njega podržavali i ohrabrivali u njegovoj odluci", kazao je Chema, otac Nacha Fernandeza.

"Bio je jasan da ne želi ostati u Evropi i suočavati se s Real Madridom. Nije bilo puno opcija, Katar ili Sjedinjene Države. Stigle su ponude iz Evrope, Italije, Njemačke i La Lige, ali smo ih odbacili jer to nije bilo ono što sam želio. Sve ove ponude pokazuju da je on veliki profesionalac, toliko je godina u Real Madridu zbog nečega, a ne samo zato što daje rezultate."

Oglasi

"Za Nacha novac nije bio važan, za mene jest, obavio sam operaciju i kao otac moram dobiti najbolje za njega, ali Nacho je želio vidjeti mjesto koje će mu prenositi ljubav i gdje bi mogoa da se takmiči i da ima izazove, jer ne želi ići na odmor . Želi dobar projekt u dobrom klubu i da ga se podrži, ništa više nije tražio. Imao sam kontakt s Michelom otkad se Nacho pridružio Madridu i uvijek sam održavao taj kontakt, a s vremenom smo počeli razgovarati o drugim stvarima i pogledajte na kraju kako je to završilo", zaključio je otac defanzivac.

Nacho je trenutno na Euru sa Španijom, a 34-godišnjak je upisao jedan nastup u grupnoj fazi. Furiju u nedjelju igra s Gruzijom meč osmine finala turnira u Njemačkoj.

Mladi stoper pojačava zadnju liniju Kraljeva

U Madridu će u svakom slučaju tražiti stopera, a pronašli su ga u mladom igraču Lillea Lenyju Yori i uveliko rade na njegovom potpisu. Bit će to još jedan veliki fudbalski talent koji će u Madridu dobit prliku da napreduje i da se lansira među najbolje na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na dolaske Kyliana Mbappea i Endricka, napad je postao zastrašujući, sada ostaje da se još odbrana dotegne i Real će ponovo biti glavni konkurent za titule u Španiji i Evropi.

Podsjetimo da je tim Carla Ancelottija osvojio La Ligu i to uvjerljivo, a bio je i pobjednik u finalu Lige prvaka savladavši Borussiju Dortmund. Bila je to jubilarna 15. titula Madriđana u najjačem klupskom takmičenju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi