Porto siguran,  Braga završila sa devet igrača
Foto:EPA

Porugalska liga, četvrto kolo

Porto siguran, Braga završila sa devet igrača

S. Bošković

Porto je u gradskom derbiju slavio protiv Arouce, dok je Braga poražena na gostovanju kod Estorila

Braga je na gostovanju kod Estorila poražena sa minimalnih 1:0. Prvo poluvrijeme proteklo je bez previše prilika. 

Ipak, u drugom poluvremenu gosti ostaju sa igračem manje. Domaći tim je to iskoristio i u 68. minuti preko Bonatinija poveo sa 1:0. Sve nade gostima pale su u vodu kad je Boly dobio crveni karton, što je ujedno bio i drugi za Bragu.

Porto je u gradskom derbiju bio bolji od Arouce sa sigurnih 3:1. Arouca igra sjajno ove sezone, no protiv gostiju iz Lisabona nisu imali šanse. Poveo je Porto preko Corone nakon 20 minuta igre, a isti igrač je 40 minuta kasnije poduplao rezultat.

Aboubakar, asistent kod prvog pogotka, u 70. minuti je postavio visokih 3:0. Ipak, solidnu igru domaćeg tima nagradio je Maurides koji je postavio konačnih 1:3.

Ljestvicu predvodi Porto, a slijede dva lisabonska Benfica i Sporting dok je Arouca na četvrtom mjestu.

Portugalska liga, četvrto kolo:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Estoril - Braga 1:0 (Bonatini 68')

Arouca - Porto 1:3 (Maurides 82', Corona 14' 60', Aboubakar 70')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.