Calhanoglu ovog ljeta ipak napušta Milan i vraća se u Njemačku?
Leipzig je i ove zime želio dovesti igrača Milana

Nekoliko klubova zainteresovano za njegove usluge

Calhanoglu ovog ljeta ipak napušta Milan i vraća se u Njemačku?

S. Pašalić

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu je 2017. godine stigao iz Bayer Leverkusena u Milan kao veliko pojačanje.

Ipak, Calhanoglu nije pokazivao pretjerano dobre partije u dresu Milana, a čini se da bi ovog ljeta definitivno mogao napustiti ovaj klub.

Italijanski mediji pišu da je budućnost 25-godišnjeg Calhanoglua neizvjesna u klubu s obzirom da bi njegovom prodajom Milan osigurao novac koji bi uložio u narednom prelaznom roku.

Trener Rossonera Gennaro Gattuso je ove zime rekao da od prodaje Calhanoglua nema ništa te ga ga smatra jednim od bitnijih igrača u svojoj ekipi, ali posljednje igre ovog igrača bi mogle promijeniti mišljenje Gattusa.

Calhanoglu je zabio samo jednom u 31 utakmici Serie A ove sezone, a Milan bi bio spreman raskinuti s njim ako pronađe odgovarajuću zamjenu.

Rossoneri cijene Calhanoglua na oko 20 miliona eura, skoro istu cifru za koliko su ga i doveli u ljeto 2017. godine, a nekoliko njemačkih klubova je zainteresovano za ovog igrača.

Najozbiljniji je RB Leipzig koji je i ove zime bio zainteresovan za dovođenje Calhanoglua, ali do ovog transfera nije došlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi