Calhanoglu: Želim da se isplatim Milanu

Sretan zbog dolaska na San Siro

Calhanoglu: Želim da se isplatim Milanu

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu danas je zvanično postao novi fudbaler Milana.

Ovaj 24-godišnji veznjak je sa Rossonerima potpisao četverogodišnji ugovor, a nakon predstavljanja je istakao da je prezadovoljan što je stigao na San Siro.

"Prvo bih se želio zahvaliti ljudima iz kluba koji su bili veoma korektni. Pokazali su da vjeruju u mene, a sada ja želim pokazati da nisu pogriješili. Želim da se isplatim Milanu i da ovaj transfer bude pogodak", započeo je Calhanoglu, koji je potom dodao:

"Iza mene su četiri teška mjeseca. Nisam mogao da igram, ali sada sam opušten i spreman za nove izazove. Još jednom se zahvaljujem Milanu i drago mi je što ću imati priliku da igram na San Siru. Znam kako je velik ovaj klub i kakvu tradiciju ima, a ja se nadam da ćemo zajedno postići još dosta uspjeha. Dobro pamtim igrače koji su igrali ovdje poput Kake, Ronaldinha, Maldinija, Beckhama...".

Nezaobilazna tema razgovora za službenu stranicu Milana bili su slobodni udarci, po kojim je Calhanoglu prepoznatljiv.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Izvođenje slobodnih udaraca je 50% talenat i 50% naporan rad. Vjerujte mi da ih vaki dan vježbam", dodao je Calhanoglu.

Milan je Hakana Calhanoglua Leverkusenu platio 20 miliona eura plus četiri miliona bonusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi