"Calhanoglu može da bude novi Pjanić"

Novinar Foxa hvali pojačanje Milana

"Calhanoglu može da bude novi Pjanić"

Edmir Škorić

Sportski novinar Foxa Edoardo Testoni smatra da je Milan dobro prošao kupovinom Hakana Calhanoglua.

Calhanoglu je iz Bayera prešao u Milan i jedno je od pet pojačanja Rossonera ovog ljeta, a Testoni vjeruje da će Turčin biti pravi pogodak.

"Mislim da je jako zanimljiv igrač. On je sjajan izvođač slobodnjaka, najbolji u Bundesligi i u timu Vincenza Montelle igrat će važnu ulogu. Može da igra kao playmaker, ofanzivnije, ali i po stranama. Mogao bi da bude Milanov Pjanić. No, on je mlad i morate mu dati šansu", rekao je Testoni.

Ipak, smatra da kao i mnogi igrači, tako i Calhanoglu ima svoje mane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ima 22 godine, treba da napreduje i da odraste. U svojoj karijeri je ranije imao neke probleme u ponašanju, no iza njega je puno utakmica i stečenog iskustva. Milan može da bude pravo okruženje za njega i ukoliko bude strpljenja, može da postane nositelj Milanove igre", istakao je novinar Foxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi