Camavinga ima jasan cilj, a to će ostvariti samo ako bude igrao u Real Madridu

Želi na Mundijal

Camavinga ima jasan cilj, a to će ostvariti samo ako bude igrao u Real Madridu

E. Škorić

Francuski veznjak Eduardo Camavinga polako, ali sigurno postaje važan dio Real Madrida.

Francuz je ovog ljeta stigao u Real iz Rennesa, a u jednom od intervjua govorio je o prelasku u redove slavnog kluba.

"Čim sam vidio da me Real prati i da je spreman da me kupi, nisam oklijevao ni sekunde. U te stvari nema potrebe da sumnjate", rekao je Camavinga, koji je potom opisao kako se osjećao kada je dao prvi gol u dresu Kraljeva.

"Na terenu samo želim da pomognem ekipi. U početku nisam slavio gol jer nikada nisam mislio da ću u prvoj utakmici biti strijelac, ali kada sam pogledao u sudiju, shvatio sam da sam postigao gol i bilo je ludo".

Kazao je da je Rennes klub koji će mu ostati u srcu, a o prvim dojmovima u Madridu je ispričao:

"Treninzi u Realu su me odmah impresionirali. Nakon prvog završenog treninga bio sam jako umoran, ali sam se već navikao. Najteže mi je zbog jezika, španski mi još ne ide baš najbolje".

Izrazio je želju da kroz dobre igre u dresu Real Madrida na kraju izbori mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim biti dio reprezentacije i dio tog spektakla, ali znam da moram da se dokažem kroz Realove utakmice. Spreman sam da dam sve od sebe, vjerujem da ću ostvariti svoje ciljeve", dodao je Camavinga.

U La Ligi je upisao četiri nastupa uz jedan gol, dok je u Ligi prvaka također upisao jedan nastupo. S obzirom da mu je tek 18 godina, predviđa se mladom francuskom reprezentativcu velika karijera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasni
Fix ide na Mundo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi