Cambiasso je u analizi meča Inter - Liverpool izdvojio po dvojicu igrača s obje strane

Smatra da su bili superiorni

Cambiasso je u analizi meča Inter - Liverpool izdvojio po dvojicu igrača s obje strane

Edmir Škorić

Nekadašnji nogometaš Intera Esteban Cambiasso komentarisao je poraz njegovog nekadašnjeg kluba od Liverpoola u srijedu navečer u meču osmine finala Lige prvaka.

Inter je na svojoj Meazzi ugostio Liverpool, a gosti iz Engleske su s dva pogotka u drugom dijelu opravdali ulogu favorita i slavili s 2:0, pa imaju mogućnost da nešto mirnije i lakše dočekaju revanš. Rezervista Roberto Firmino je načeo Inter, da bi Mohamed Salah na kraju postavio konačan rezultat.

"Virgil van Dijk i Ibrahima Konate bili su jedini igrači Liverpoola koji su superiorniji' u odnosu na svoje protivnike iz Intera", kazao je Esteban Cambiasso za Sky Italia, dodavši:

"Vidjeli ste u prvom dijelu Lautara Martineza, skoro da je drhtao dok se borio protiv Liverpoolovih stopera. Nije ni slučajnop da se pad Liverpoola prošle sezone dogodio u momentu kada se Van Dijk povrijedio".

Što se tiče igrača Intera, izdvojio je bekove Ivana Perišića i Denzela Dumfriesa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dumfries i Perišić su velikim dijelom bili superiorniji od Robertsona i Alexandera-Arnolda", dodaje Cambiasso, ključni kotačić u ekipi Josea Mourinha koja je 2010. osvojia Ligu prvaka, Seriju A i Kup Italije.

Cambiasso u svojoj analizi ipak hvali igrače Intera, koji su uspjeli dobrim dijelom parirati Liverpoolu te smatra da je vezni red odradio dobar posao, no da je na kraju Inter zaslužio mnogo bolji rezultat s kojim bi imao kakve - takve šanse za plasman u četvrtfinale.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo vam je i ekspert Kenny sinoc rekao,Perisic i Dumfries su izdominirali Arnolda i Robertsona preko kojih se vecinom distribuiraju lopte za Manea i Salaha,zato su i oni bili potpuno odsjeceni i neprimjetni...sto se Van Dijka tice on je kao i obicno strpao u dzep protivnicke napadace koji nisu uputili sut u okvir gola,najjaci stoper svijeta trenutno bez konkurencije.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti