Legenda se divi Džeki i ne vjeruje u Zlatnu loptu: "Prestao sam vjerovati u nagrade prije 10 godina"

Sasvim očekivano dosta je komentara

Legenda se divi Džeki i ne vjeruje u Zlatnu loptu: "Prestao sam vjerovati u nagrade prije 10 godina"

A. Čaušević

Rijetko koji fudbaler, bivši ili aktuelni, nije prokomentarisao odluku France Footballa da se Zlatna lopta dodijeli Leo Messiju.

Kritike o dodjeli prestižne nagrade Messiju uglavnom su stizale iz Madrida, sasvim očekivano, ali pomalo je iznenađujuća i ona od njegovog sunarodnjaka.

Naime, Esteban Cambiasso je kazao da je još 2010. godine prestao da vjeruje u individualne nagrade. Objasnio je i zašto.

"Zvanično sam prestao da vjerujem u individualne nagrade 2010. godine. Kada sam vidio da Diega Milita nema ni među 30 nominovanih, ne pet ili deset, već 30, tada sam rekao da nemam pojma o tim nagradama", kazao je Cambiasso.

Inter je te godine osvojio Triplettu, a Milito je bio najbolji strijelac ekipe sa čak 30 postignutih golova, ali ni ta cifra nije bila dovoljan da uđe u uži izbor.

Inače, Cambiasso je bio član te generacije, a nekada odlični veznjak sada radi kao komentator i analitirač za italijanski Sky.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno je i hvalio našeg Edina Džeku za kojeg je kazao da svojim partijama čini da se više niko ne sjeća Lukakua. Bilo je to nakon Interove pobjede u Ligi prvaka nad Sheriffom.

"Džeko je opet postigao gol. Čini da se više niko ne sjeća Lukakua. Ne samo zbog golova već i zbog svoje igre", kazao je tada Cambiasso.

Top Komentari

Zulfikar
Dzeko je Pele makar za pola onih sto su medju top 12.
12 1
BigBabo
Taj mesi nije zasluzio zlatnu loptu. Lewandovski je zakon.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi