Nije odigrao ni minute, pa napravio ono što mu niko u svlačionici Australije neće oprostiti!

Devlin u centru pažnje

Nije odigrao ni minute, pa napravio ono što mu niko u svlačionici Australije neće oprostiti!

Endin Čaušević

Reprezentacija Australije poražena je u osmini finala Svjetskog prvenstva od Argentine (2:1) i ispala je s ovog takmičenja, a glavna tema australske javnosti je mladi reprezentativac ove zemlje Cameron Devlin koji nije odigrao ni minute u Kataru, no uspio je da uradio ono što su mu mnogi saigrači zamjerili.

Australci su još jednom uspjeli da prođu grupu na Svjetskom prvenstvu, ali baš kao i ranije zaustavljeni su odmah u osmini finala ovog velikog takmičenja.

Ovaj put od Soccerosa bolja je bila reprezentacija Argentine koja je u ovom okršaju slavila sa 2:1 na krilima Lionela Messija koji je odigrao fantastičnu utakmicu i uspio je na kraju zabiti i jedan pogodak.

Messi je i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka bio u centru pažnje jer su pojedini igrači Australije nakon meča čekali u tunelu kako bi on završio sa izjavama kako bi se na kraju mogli fotografisati s njim.

I pored činjenice da su ispali s Mundijala mnogi igrači Australije nisu mogli propustiti priliku da naprave uspomenu za cijeli život, a Messi im je ljubazno svima izašao u susret.

Oglasi

Međutim, igrač koji je sve to obilježio bio je mladi reprezentativac ove zemlje Cameron Devlin koji se našao na spisku selektora Australije, ali nažalost u Kataru nije odigrao ni minute.

Zbog toga su svi bili iznenađeni kako se Devlin odjednom našao u centru dešavanja i svojim potezom izazvao je gnjev većine saigrača iz svlačionice.

Naime, Devlin je nakon utakmice prvi prišao Messiju i pitao ga da razmijene dresove što je Argentinac pristao i poručio mu da će to uraditi kada napuste teren i krenu ka svlačionicama.

Devlin je strpljivo čekao i nakon to je Messi pozirao s peharom za igrača utakmice ugledao je mladog Australca i mijenjao je dres s njim, a kasnije su se i fotografisali zajedno što je Devlin objavio.

Oglasi

No, sigurno je da ovaj mladi reprezentativac Australije nije ni slutio da će izazvati takav bijes u svlačionici jer su mnogi iskusniji igrači ove ekipe itekako zamjerili Devlinu to što je uradio.

Oni smatraju da Devlin nije trebao prvi prići Messiju i tražiti mu dres jer je bilo i drugih koji su to htjeli da urade.

Smatraju da je neko od najiskusniji igrača u reprezentaciji trebao da ima tu čast, ali mladi Devlin ih je neočekivano preduhitrio i uspio je da ostvari svoj cilj zbog čega sigurno ne žali.

Ovaj 24-godišnji fudbaler ponikao je u dresu Sydneyja, a kasnije je u Australiji igrao još za Wellington i Newcastle.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Devlin je na ljeto 2021. godine odlučio da se okuša u Evropi i potpisao je za škotski Hearts za koji još uvijek nastupa. Ovaj veznjak za Australiju je odigrao tek jednu utakmicu, a to je bilo u septembru ove godine.

Za Hearts je u dosadašnjem dijelu sezone uspio da upiše 19 nastupa u svim takmičenjima, te je ostvario četiri asistencije.

Top Komentari

DamirT
Pa sto nisu prvi dosli kod Messija. Momak prvi dosao i dobio dres. Sta je trebao cekat ove starije da odu. Ne igra se protiv Messija svaki dan
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi