A bio je savršen: Tokom dana najpoznatiji fudbalski teren na svijetu pretvoren u oranicu!

Starta nova era

A bio je savršen: Tokom dana najpoznatiji fudbalski teren na svijetu pretvoren u oranicu!

A. Čaušević

Jedan od najpoznatijih fudblaskih stadiona na svijetu više nikad neće biti isti nakon što su u četvrtak počeli oni vidljivi radovi. Mašine su upaljene, bageri su ušli na teren i savršeni travnjak pretvorili u oranicu. 

Potreba za modernizacijom čini svoje. Dugo najavljivani radovi na stadionu Camp Nou su konačno počeli i trajat će naredne dvije godine, barem prema sadašnjim prognozama.

Iz Barcelone su u aprilu saopštili kako su osigurali potrebnih 1.5 milijardi eura za rekonstrukciju te da će sa otplatom investitorima početi tek kada radovi budu završeni.

Radovi su počeli prije nekoliko sedmica, ali kako je bilo potrebno da se odigra preostali dio sezone radnici su bili limitirani na samo određene dijelove kultnog stadiona.

Posljednji meč je odigran u nedjelju protiv Mallorce, a danas su na teren ušle mašine i bageri su već počeli sa uklanjanjem travnjaka čime je i zvanično počela transformacija.

Oglasi

Plan je da novi Nou Camp bude rekonstruisan u naredne dvije godine te će prema planovima biti spreman za takmičarsku godinu 2025/26.

Novi Nou Camp će svakako biti jedan od najmodernijih na svijetu, sve tribine će biti natkrivene, dok će kapacitet biti povećan na 105.000 sjedećih mjesta.

Već dugi niz godina najavljivan je projekat rekonstrukcije i nadogradnje jednog od najčuvenijih stadiona na svijetu, a planovi su konačno počeli sa realizacijom.

Kada radovi budu okončani Barcelona će zahvaljujući raznim popretnim objektima praktično svakodnevno zarađivati ogroman novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Barcelona je na Nou Campu igrala od 1957. godine i najveći klupski uspjesi su ostvareni upravo na njemu. Zbog svog specifičnog izgleda i paklene atmosfere obično se zna reći da utakmice na ovom stadionu traju duže nego na bilo kojem duže.

Dok traju radovi na Barcinom budućem domu, Katalonci će svoje domaće mečeve igrati na stadionu Montjuic kapaciteta 55.000 sjedećih mjesta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
u top 2 najljepša a najveći je odavno i svakako, mislim da će ih na Montjuicu više dolaziti nego na Bernabeu-u..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti