Španci tvrde: Barcelona će ubrzo biti izbačena iz evropskih takmičenja!

Čeka se samo zvanična potvrda

Španci tvrde: Barcelona će ubrzo biti izbačena iz evropskih takmičenja!

E. Oštraković

Kako prenose španski, ali i nekolicina engleskih medija, Barcleona se nalazi pred izbacvianjem iz Lige prvaka, ali i svih UEFA-inih takmičenja.

Barcelona je prošlog ljeta povukla neke poteze u očajničkom pokušaju da potpišu fudbalere koji su im bili potrebni da ostanu u Ligi prvaka u narednim sezonama.

Na kraju sezone su uspjeli osvojtii domaće prvenstvo, ali uprkos tome vrlo lako bi se moglo desiti da ne igraju u Ligi prvaka.

Njihova evropska avantura u Ligi prvaka završena je u grupnoj fazi gdje su bili na trećem mjestu iza Bayerna i Intera.

Naravno to je značilo da svoje takmičenje nastavljaju u Evropskoj ligi, ali i tamo su eliminisani od Manchester Uniteda.

Uprkos uspjehu koji su ostvarili na terenu čini se da će im optužbe za korupciju doći glave, jer UEFA nema milosti.

Osim potencijalnih kazni koje ih očekuju u La Ligi ukoliko budu proglašeni krivim, UEFA provodi svoju privatnu istragu.

Kako prenose španski mediji UEFA-ini istražitelji došli su do zaključka da Barcelona treba biti izbačena iz evropskih takmičenja u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno je i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pročitao njihov izvještaj i čeka se njegova konačna odluka oko svega.

Postoji mogućnost da UEFA neće čekati La Ligu da objavi svoju moguću kaznu nego će sve uraditi dosta ranije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Pocelo je pocelo.
0 2
Madridista
Sasvim logičan slijed događaja. Došle prevare, krađe, mito i korupcija na naplatu. Dosta je bilo i njihovog zuluma. Lopovi!!!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi