Reprezentativci zbog novca odbili trenirati
Foto - EPA

Nevjerovatna scena

Reprezentativci zbog novca odbili trenirati

M. Šljivak

Nevjerovatna situacija dogodila se jučer u reprezentaciji Kanade.

Reprezentativci ove zemlje odbili su trenirati pred pripremni meč s Panamom, a razlog je nesporazum s Fudbalskim savezom Kanade oko premija za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Igrači već mjesecima čekaju novi ugovor kako bi znali koliko će novca dobiti za nastupe u nacionalnom timu. Nemaju još uvijek potpisan ugovor kolike će im biti premije za nastupe i pregovori još traju. 

Također,  fudbaleri ove selekcije čekaju bonuse za plasman na Svjetsko prvenstvo koje međutim ne mogu dogovoriti sa Savezom.

Fudbalski savez je predložio da igrači dobiju 10 posto od 10 miliona dolara koliko su Kanađani dobili za plasman u Katar. Međutim, igrači smatraju da je ova cifra premala i traže 40 posto novca od premije koja bi bila podijeljena između 33 fudbalera.

Također, kanadski fudbaleri su tražili i više ulaznica za porodice za utakmice na SP. Savez im je osigurao samo dvije i oni traže da se ova cifra poveća.

Za sada dogovora nema. Kanadski fudbaleri odlučili su bojkotovati trening, a vidjet ćemo hoće li meč s Panamom nakon svega biti i odigran.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kanada je nakon 36 godina ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo. Imaju zaista sjajnu generaciju fudbalera i s pravom se nadaju velikom rezultatu u Kataru.

Ova selekcija će na Mundijalu igrati sa selekcijama Maroka, Belgije i Hrvatske.

Top Komentari

Mostarac94
Da je srece i nasi bi ovako radi saveza
7 2
shzloshzlo
Ovo se desava u jednoj «bajkovitoj zemlji gdje te docekaju sa crvenim tepihom, na divnom zapadu, gdje teku med i mlijeko, gdje imas platu «ne mozes je potrosit»(standard i cijene nas ne interesuju kao ni’novinarske preporuke jer oni lafo znaju sve» o «jeftinijoj i hrani na zapadu nego u «odvratnoj»Bosni(nema veze sto te fotke nastaju u prodavnicama gdje se prodaje hrana kojoj je prosao rok i slicnim)...OVAKO nesto sedesava u jednoj»zapadnoj zemlji «blagostanha», gdje vlada»demokratija»(samou pogrsnom slislu),,ama gdje ne trebas maltene nista ni raditi, samo sjediti i trositi pare(tako nas uce Dnevni avaz, Klix, Depo, Federalna, FAKE TV,Trojka.. )..a ja mislio ovo negdje u «najsiromasnojoj, najgoroj, naj vakoj i naj nakoj uzasnoj» Bosni....jah patetike i goovana....
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi