Italijana nema, ali Ancelotti ima za koga navijati: Mnoge je iznenadio odabirom reprezentacije

Trene Reala ima svog favorita

Italijana nema, ali Ancelotti ima za koga navijati: Mnoge je iznenadio odabirom reprezentacije

E. Škorić

Proslavljeni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti s nestrpljenjem kao i svi čeka Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će se igrati u novembru i decembru ove godine.

Italije neće biti na Mundijalu nakon šokantnog poraza od Sjeverne Makedonije u meču polufinala baraža, a trener Real Madrida pronašao je "rezervnu" opciju.

"Na Svjetskom prvenstvu navijat ću za Kanadu. Nije je bilo nekoliko godina na Mundijalu, a to je moj drugi dom. Osim toga, predsjednik Kanadskog nogometnog saveza je iz italijanske regije Abruzza. Svi ćemo navijati za Kanadu", reako je Ancelotti.

Carlo Ancelotti također je u braku s kanadskom poslovnom ženom Mariann Barrenom McClay od 2014. godine.

Kanadi je ovo prvi put nakon 36 godina da igra na smotri najboljih selekcija svijeta, nakon izuzetnih partija u CONCACAF zoni (Sjeverna i Srednja Amerika i Karibi) kvalifikacija za SP.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kanađani će u Kataru igrati u grupi sa Belgijom, Marokom i Hrvatskom. U ovoj reprezentaciji postoji izuzetnih igrača, a predvodi ih Alphonso Davies iz Bayerna, dok je Lilleov napadač Jonathan David jedan od najboljih igrača.

Ancelotti ima izuzetnu trenersku karijeru, osvajao je trofeje sa Milanom i Chelseajem, sada radi sjajan posao s Real Madridom. Kraljevi igraju polufinale Lige prvaka, a na pragu su nove titule u La Ligi.

Top Komentari

irnes4
Njemacka je glavni favorit za osvajanje sa Flikom na čelu ,poslije svaba englezi ,francuzi ,srbi
0 3
Mele
A sa Psg, nije osvajao, ili ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi