Španija bruji o izjavi kapitena: "Kada mu kažeš da je provokator igra odmah na kartu rasizma"

Vinicius je i dalje u centru pažnje

Španija bruji o izjavi kapitena: "Kada mu kažeš da je provokator igra odmah na kartu rasizma"

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Vinicius Junior već desetak dana je u centru pažnje španske javnosti nakon kritika koje je dobio zbog načina na koji slavi gol.

Vinicius obično pleše sambu kada zabije pogodak, a to je počelo smetati pojedincima koji su to javno kritikovali.

Čak su i pojedini igrači protivničkih ekipa poručili da Vinicius na taj način ponižava sve njih jer nema potrebe da se na takav način slave golovi.

No, granicu je prešao predsjednik Udruge španskih agenata Pedro Castro koji je nazvao igrača Real Madrida majmunom, a potom su ga svi žestoko kritikovali i poručili da je to bila uvreda na rasnoj osnovi.

Vinicius je nakon toga samo još više odlučio da provocira svojim plesom, te su to uradili i njegovi sunarodnjaci s kojima igra u Real Madridu.

O svemu tome govorio je i kapiten Mallorce, Antonio Raillo, koji je poručio da ni Vinicius nije baš "čist" u svemu tome, te da mu itekako smeta što na svaku kritiku koju dobije Brazilac "igra na kartu rasizma".

"Viniciusa predstavljaju kao da on nikada ne provocira i ne vrijeđa protivnike tokom utakmice. Kada mu neko to kaže u lice i nazove ga provokatorom on onda koristi džokera i igra na kartu rasizma", rekao je Raillo i dodao.

"Lično nemam ništa protiv toga što pleše kada postigne gol, nije prvi koji je to uradio. Ali, ne trebaš provocirati i vrijeđati protivnike tokom meča, a onda da izigravaš žrtvu i svaki put govoriš o rasizmu kada te neko kritikuje".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je prije desetak dana na svom terenu pobijedio Mallorcu sa 4:1, a upravo je Vinicius tada bio u centru pažnje zbog verbalnih sukoba s igračima Mallorce.

Oni su poručili da ih je Brazilac provocirao tokom cijele utakmice, a kada su odlučili da odgovore odmah su ih nazvali rasistima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Najodvratniji,najodbojniji,naj prljaviji folirant i padavičar današnjice.Užas užas igrač.Baš odslikava klub u kojem igra.Pljuc
4 4
vitez_bosnjo
Nije on majmun. To je stoka
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi