Čelnici Real Madrida Ancelottiju dovode nogometaša Manchester Cityja i ruše sve rekorde

Postaje najplaćeniji defanzivac

Čelnici Real Madrida Ancelottiju dovode nogometaša Manchester Cityja i ruše sve rekorde

Esmer Oštraković

Real Madrid svake godine napravi jako dobar prijelazni rok i većinom budu jedan od klubova koji je potrošio najviše novca.

Već su u Real Madridu počeli da kuju planove za naredno ljeto i prijelazni rok koji ih očekuje.

Prvo veliko pitanje je da li će tim i naredne sezone sa klupe voditi Carlo Ancelotti. On ima ugovor do kraja 2024. godine, ali ima i neke ponude koje Real Madrid očekuje da njihov trener odbije i ispoštuje svoj ugovor do kraja.

Glavni plan Real Madrida za naredni prijelazni rok je pojačavanje odbrane, tačnije jedne pozicije u odbrani, a radi se o deficitarnom mjestu desnog bega.

Carvajal ove sezone praktično da nema zamjene, jer nema igrača u klubu koji bi ga mogao tako kvalitetno zamjeniti da se njegov izostanak ne bi osjetio.

Španski mediji danas su prenijeli pravu bombu, a to je da je želja čelnika Real Madrida jedan od najboljih nogometaša Manchester Cityja, Joao Cancelo.

Oglasi

Portugalac igra fenomenalno u dresu tima iz Engleske, a član Manchester Cityja postao je prije četiri godine.

Prošle sezone sjajni bek upisao je sedam asistencija u Premijer ligi i jedan postignut gol, a ove sezone postigao je jedan gol u domaćem prvenstvu, te tri asistencije u Ligi prvaka.

Navodno je Cancelo itekako zainteresovan za odlazak u Real Madrid, te bi želio da ostavi dubok trag u klubu gdje je igrao njegov sunarodnjak Ronaldo.

Njegov ugovor sa Cityjem traje do 2027. godine, a produžio ga je prije nekoliko mjeseci, te bi njegovo dovođenje moglo biti jako skupo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To bi ga moglo učiniti najskuplje plaćenim defanzivcem, ali ostaje da vidimo da li će doći do transfera, te po kojoj cijeni.

Naravno u svemu se pita i Pep Guardiola jer je Cancelo jedan od stubova njegove igre kojeg koristi i na desnom i na lijevom beku.

Top Komentari

Klicko
Čuj da zamjeni city sa penal madridom hahahha pa nije madridiot hahhahahaba
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi