Navijači ismijavaju Manchester City nakon odluke da broj sedam dodijeli defanzivcu

Neobična odluka

Navijači ismijavaju Manchester City nakon odluke da broj sedam dodijeli defanzivcu

Edmir Škorić

Engleski napadač Raheem Sterling ovog je ljeta napustio Manchester City, koji ga je odlučio prodati Chelseaju.

Sterling je bio značajan za Cityjeve uspjehe prošlih sezona, ali klub je ipak odlučio da je vrijeme da ga pusti, a čini se da je brzo zaboravljen njegov boravak u Manchesteru.

Naime, vodstvo kluba je iznenađujuće broj sedam koji je pripadao Sterlingu, dodijelio defanzivcu Joau Cancelu.

Službena objava Manchester Cityja šokirala je navijače Etihada i izazvala val reakcija na društvenim mrežama. U objavi je nekoliko navijača ismijalo odluku kluba da defanzivcu da jedan od najatraktivnijih brojeva.

"Momčad bez povijesti... Kako je moguće da bek dobije broj 7, možda je to jedan od razloga zašto nikada nećete osvojiti Ligu prvaka" , komentarisao je jedan navijač na Facebook objavi kluba gdje je Cancela predstavio kao novu sedmicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Ne sumnjam da ova ekipa bez povijesti nema poštovanja prema povijesti brojki. Klub je taj broj trebao dati Fodenu. To uopće nema smisla", dodaje drugi navijač.

Joao Cancelo zabilježio je 128 nastupa za nebesko-plave. Zvijezda Manchester Cityja u tri godine provedene u klubu postigao je sedam golova i ima 17 asistencija. Iako je po vokaciji desni bek, Pep Guardiola koristi ga i na lijevoj strani.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ko poznaje igru Cancela i nogomet opcenito, skontat ce da je broj 7 idealan za momka. A glupani nek se i dalje smiju.
7 2
MaDaj
Kakva komedija od stranice, zar su nam stvarno “vjesti” postali komentari FaceBook-a ???
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi