Cannavaro: Da je Del Piero igrao, a Totti mogao stajati na nogama, ne bih dobio Zlatnu loptu!

Slavni stoper bio je sasvim iskren

Cannavaro: Da je Del Piero igrao, a Totti mogao stajati na nogama, ne bih dobio Zlatnu loptu!

Fabio Cannavaro u nogometne anale ušao jekada je 2006. osvojio Zlatnu loptu, kao prvi i za sada posljednji pravi stoper koji je u preko 60 godina Ballon d'Ora osvojio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

Prije njega to su od obrambenih nogometaša uspjeli još samo Nijemci Franz Beckenbauer i Mattias Sammer, nipošto nisu bili tip igrača kao Cannavaro, igrači kojima su izleti na protivničku polovicu bili rijetkost.

Beckenbauer je bio graditelj igre svojih momčadi i prolazio linije, a Sammer je tek u kasnijoj fazi karijere iz veze premješten na odbrambene zadatke.

Zato je Cannavarovo osvajanje nagrade, inače rezervirane za kreativce, driblere i golgetere, shvaćeno kao nagrada za sve one koji u svojim timovima obavljaju prljavi posao, a ne gura ih se u prvi plan.

Cannavaro se u video razgovoru s nekadašnjim suigračem iz Parme Hernanom Crespom prisjetio najbolje godine u karijeri, jer 2006. je i osvojio SP kao kapetan Italije. Zlatna lopta za tu godinu dodijeljena mu je kao nagrada za sjajne utakmice na prvenstvu u Njemačkoj.

"Sjajno je što sam dobio Zlatnu loptu, ali budimo iskreni, ne bih je dobio da je na SP-u igrao Del Piero i da je Totti tamo mogao stajati na nogama" - kroz smijeh je rekao slavni Italijan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sjajni stoper tako se pozvao na to što je Alessandro Del Piero bio rezerva na prvenstvu, dok je Francesco Totti tamo generalno odigrao puno ispod svojih mogućnosti i na većini utakmica je rano zamijenjen.

Da su ti umjetnici i strijelci bili na visini zadatka, Cannavaro je uvjeren da bi neko od njih, a ne on uzeo Zlatnu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti