Cannavaro sanja samo o jednom klubu
EPA

Danas radi kao trener

Cannavaro sanja samo o jednom klubu

Legendarni italijanski fudbaler Fabio Cannavaro otkrio je da bi volio jednog dana voditi Napoli.

Po završetku bogate karijere Cannavaro se okrenuo trenerskom poslu. Nakon epizoda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji, danas s uspjehom vodi Guangzhou Evergrande s kojim je prošle sezone osvojio i titulu.

Sve to danas daje Cannavaru nadu da bi mogao raditi i u Seriji A, a kada bi mogao birati, vodio bi Napoli u čijem dresu je svojevremeno proveo tri sezone.

"Trenersku karijeru sam počeo prije pet godina i od tada sanjam o tome kako ću jednog dana voditi veliki klub. Napoli je jedan od njih", rekao je Cannavaro za Sport Mediaset, pa dodao:

"Imao sam sreću da kroz karijeru sarađujem sa najboljih trenerima i nadam se da sam od svakog naučio ponešto. Želja mi je raditi u Napoliju. Kao dijete sam sanjao o tome da postanem simbol kluba."

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Napoliju je danas trener njegov prijatelj Gennaro Gattuso.

"Milan je pogriješio što ga je otjerao, nisu ga razumjeli. Rino je odličan trener. Donosi samopouzdanje u ekipi, tjera vas da radite dobro i zato zaslužuje podršku", smatra Cannvaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi