Cannavaro je izabrao najboljeg svih vremena: "Samo mu je Ronaldo Nazario blizu"

Nekadašnji dobitnik Zlatne lopte

Cannavaro je izabrao najboljeg svih vremena: "Samo mu je Ronaldo Nazario blizu"

Admin Čaušević

Fabio Cannavaro je jedan od najboljih defanzivaca u historiji fudbalske igre, a 2006. godine je nakon osvajanja Svjetskog prvenstva s Italijom dobio i Zlatnu loptu. 

Tokom karijere Cannavaro je izgrao sa mnogim zvučnim imenima. Vrijeme kada je fudbal paralizovan i dok traje pandemije koronavirusa koristi da putem Instagrama porazgovara s nekim od njih.

Tako je u razgovoru sa Marcelom izabrao najboljeg svih vremena. Cannavaro se odlučio za Diega Armanda Maradonu. S Argentincem prema mišljenju nekada sjajnog defanzivca u isti koš može samo Ronaldo Nazario da Lima.

"Meni je Maradona najbolji od svih. Jedino mu se Ronaldo Nazario može približiti. Igrao sam protiv Ronalda 1997. kada je bio na vrhuncu. Bio je impresivan", kazao je Cannavaro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno legendarni Italijan se nije odlučio ni za Cristiana Ronalda ni za Lea Messija. O njima dvojici govorio je Marcelo.

"Ne možeš reći ko je bolji, može ti se sviđati jedan ili drugo. Obojica imaju svoje osobine. Igrao sam s Ronaldom 10 godina i ima motivaciju koju nikad nisam vidio kod nikog. Messi uzme loptu i 'ubije' te u sekundi. Pričamo o dva fenomenalna igrača", rekao je iskusni Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi