Cannavaro: Juve i Napoli posjeduju kvalitet više

Nekadašnji defanzivac Stare dame

Cannavaro: Juve i Napoli posjeduju kvalitet više

Nekadašnji defanzivac Napolija i Juventusa Fabio Cannavaro govorio je za italijanske medije o šansama ostalih ekipa da ove sezone pariraju Juventusu kada je u pitanju borba za Scudetto. 

Stara dama je osvojila šest vezanih titula u Seriji A i činilo se da im u Italiji naprosto nema ravnih. Ipak, ove sezone će konkurencija biti jača nego ikad, a tako se barem čini nakon prvih sedam kola. 

Napoli je trenutno lider sa svih sedam pobjeda, dok su iza njega Inter i Juventus koji su po jednom 'kiksali' i gubili dva boda. Veoma blizu nalazi se i Roma koja ima meč manje, a do sada su ostvarili pet pobjea i poraz. 

Cannavaro smatra da bi se ove četiri ekipe mogle do samog kraja sezone boriti za titulu, ali ipak daje određenu prednost Napoliju i Juventusu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juve, Napoli, Inter i Roma se mogu boriti do samog kraja. Juventus i Napoli mogu ponuditi nešto više kada je u pitanju kvalitet. Ali, psiha je najvažnija stvar, a tu je Juventus najbolji. Ipak, dobar start sezone može i Napoliju dati nadu. Scudetto? To može biti veoma važno za sve navijače Napolija", rekao je Cannavaro.

Podsjetimo, Cannavaro je 2006. godine bio najbolji fudbaler svijeta, a svojevremeno je nosio dres Napolija, Intera, Juventusa i Real Madrida. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi