Capello: Ancelotti bi bio pravi izbor za Italiju
Foto: Fabio Capello (Italija) govori na Sportskoj konferenciji u Dubajiu (EPA)

Legendarni stručnjak

Capello: Ancelotti bi bio pravi izbor za Italiju

Trener kineske ekipe JS Suning, legendarni italijanski stručnjak, Fabio Capello smatra da bi Carlo Ancelotti bio idealan izbor za klupu reprezentacije Italije. 

Na početku razgovora za Quotidiano Sportivo Capello je odmah odbacio špekulacije da bi mogao preuzeti reprezentaciju Italije: "Okončao sam svoje dužnosti prema nacionalnom timu", poručio je on. 

Kasnije je naveo da je Ancelotti pravi izbor za Italijane: "Ancelotti je čovjek u dobrim godinama, ima veliko iskustvo i samo mu nedostaje posao poput ovog".

Također, Capello je govorio i o prvom meču baraža kojeg su Italijani izgubili u gostima kod Švedske sa 1:0. Nekadašnji trener Real Madrida poručio je da je iznenađen igrom fudbalera Italije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Čini se kako se nismo kako treba prilagodili igri veoma agresivnog rivala. Švedska je uvijek igrala ovako, a mi u Italiju dovodimo švedske fudbalere jer su veoma jaki fizički, ali Nils Liedholm i kompanija su pokazali također i sjajnu tehniku. Bio sam iznenađen italijanskim fudbalerima. Mi smo poznati po našoj odbrani, ali da biste bili dobri u odbrani, prvo morate znati s kim se suočavate. Bila bi prava tragedija ako se Italija ne plasira na Svjetsko prvnestvo. Ne mogu se čak ni sjetiti 1958. godine kada se Italija posljednji put nije plasirala na Svjetsko prvenstvo. Imao sam samo 12 godina. Moram reći da u Kini ustajem u 3 ujutru kako bih gledao utakmice Italije", rekao je Capello. 

Podsjetimo, Italija i Švedska će revanš susret igrati sutra navečer na stadionu San Siro u Milanu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi