Capello hvali Atalantu: Oni su italijanski Liverpool
FOTO - EPA

Capello hvali Atalantu: Oni su italijanski Liverpool

A. Beganović

Jedna od najljepših priča Serije A u posljednje vrijeme je Atalanta.

Ekipa, čiji proračun se ne može mjeriti sa onim najvećim u Seriji A, igra fenomenalno, a igrom Atalante oduševljeni su i mnogobrojni fudbalski stručnjaci.

Jedan od njih je i jedan od najboljih italijanskih trenera svih vremena, Fabio Capello, koji je za tamošnje medije govorio o Atalanti.

"Trenutni italijanski treneri nude svojim igračima da igraju agresivniji, napadu sklon fudbal. Na primjer, imamo trenera Atalante Gasperinija, koji vježba odbranu jedan na jedan, ali koji uvijek pokušava napasti sa što više igrača", rekao je Capello i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rekao sam da je Atalanta italijanski Liverpool. Ovaj tim ima puno vrlo zanimljivih detalja. Imaju kvalitetne igrače. Atalanta uvijek napada”.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
E jeste mu nasli sliku,bas kada je ćovjeka stomak presjekao!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi