Capello se okomio na zvijezdu Barce: Zašto je igrao Coutinho? On ne radi ništa korisno...

Italijanski strateg

Capello se okomio na zvijezdu Barce: Zašto je igrao Coutinho? On ne radi ništa korisno...

Italijanski stručnjak Fabio Capello okomio se nakon sinoćnjeg meča Liverpool - Barcelona na brazilskog vezistu Philippea Coutinha.

Podsjetimo, Katalonci su sinoć na Anfieldu izgubili sa čak 4:0 te su ispali iz Lige prvaka, a Capello smatra da je trener Barcelone Ernesto Valverd napravio grešku jer je u početnu postavu uvrstio Coutinha.

"Valverde je pogriješio jer je izveo istu ekipu na teren kao i u prvom meču", kaže Capello za Sky Sport Italia i nastavlja: "Po meni, Coutinho nije trebao igrati. On ne radi ništa korisno na gostujućim terenima".

Osvrnuo se i na samu utakmicu:

"Barcelona se našla triput ispred Alissona, ali on je sjajno branio. Također, pokjazala je probleme sa koncentracijom kod četvrtog gola. Anfield je eksplodirao, ali također i Madrid. Za ljude u Madridu ne bi bilo ništa gore od toga da Barcelona u njihovom gradu osvoji Ligu šampiona", kazao je Capello.

Podsjetimo, drugog finalistu Lige šampiona ćemo dobiti večeras kada revanš susret igraju Ajax i Tottenham.

Španski mediji se obrušili na igrače Barcelone, čak dvojica ocijenjena sa nulom

Španski mediji nakon blamaže Barcelone protiv Liverpoola sasvim očekivano osuli paljbu po katalonskom timu.

Svi španski medjiji su na svojim naslovnim stranama pisali o debaklu Barcelone, a list Sport je bio najoštriji pa je na naslovnoj strani na crnoj podlozi žutim slovima donio naslov "Najveža blamaža u historiji"

Sport je kritikovao Ernesta Valverdea za kojeg su rekli da nije ništa naučio iz prošlogodišnjeg ispadanja od Rome, a ocijenili su i igrače katalonskog tima i dvojica su prošla najgore.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo su Messi i Vidal dobili prolaznu ocjenu, dok je većina igrača dobila tricu, a Ivan Rakitić i Philippe Coutinho su dobili čistu nulu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi