Čapljina ostavila Zvijezdu bez Premijer lige

Prva liga FBiH, 30. kolo

Čapljina ostavila Zvijezdu bez Premijer lige

Midhat Šljivak

Nogometaši Čapljine pobijedili su Zvijezdu s 4:0 u susretu 30. kola Prve lige Federacije BiH i tako su ekipu iz Gradačca ostavili bez plasmana u Premijer ligu.

Nije prvo poluvrijeme donijelo previše uzbuđenja. Domaći tim je bolje ušao u meč, pokušali su nekoliko puta prema golu gostiju, ali bez većih šansi.

Potom je Zvijezda krenula nešto jače prema golu Čapljine. Mirsad Ramić je imao tri dobra pokušaja, ali je bio neprecizan.

Prvi šut u okvir gola gostiju završio je u mreži. Pero Pervan je prekrasno pogodio za vodstvo Čapljine od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u uvodnim minutama nastavka Salko Jazvin imao dvije velike šanse. Dva puta je bio jedan na jedan s golmanom Zvijezde, ali do gola nije mogao, Brkić mu je sjajno odbranio.

Nije Zvijezda uspjela da stvori šansu pred golom domaćih, koji su u 72. minuti došli do drugog gola. U gužvi se najbolje snašao Rodin, te je pogodio za 2:0.

Veliki protesti gostiju donijeli su crveni karton Pejiću, ali do kraja gosti nisu napravili ništa i na kraju su ostali bez plasmana u Premijer ligu. Do kraja su pogađali Jazvin i Isić za konačnih 4:0.

Prva liga FBiH, 30. kolo:

Čapljina - Zvijezda 4:0 (Pervan 34', Rodin 72', Jazvin 82', Isić 90+7')

Čapljina: Buntić, Jazvin, Raguž, Bratić, Rako, Pervan, Zubac, Pecelj, Raič, Isić, Rodin.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda: Brakić, Isanović, Ramić, Islamagić, Čolić, Dudić, Šebečić, Mišan, Mujagić, Savić, Pejić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi