Čapljina se pojačala, cilj ostanak u gornjem dijelu tabele

Salčinović stigao iz FK Sarajevo na posudbu

Čapljina se pojačala, cilj ostanak u gornjem dijelu tabele

S. Mlaćo

HNK Čapljina sutra će dobiti novo pojačanje. Naime, na Bjelave stiže Mufid Salčinović, koji će narednih pola godine provesti na posudbu iz FK Sarajevo.

Svakako da će u Čapljini Salčinović imati prostor za napredovanje, a pored njega dolazak u redove federalnog prvoligaša dogovorili su i Josip Katavić, te Luka Simović.

Katavić je stigao iz hrvatskog NK Jadran Ploča, dok se Simović vratio iz juniora FK Željezničar.

Čapljinci su proteklih dana probali veliki broj nogometaša, te će uskoro jasnija biti i igračka križaljka.

Neizvjesna je situacija oko napadača Ahmeda Hasinovića, no u Čapljini ne kriju da žele da se sve uskoro što prije riješi, kako bi i trener Dragan Radović mogao znati na koga može računati u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ništa nećemo prepustiti slučaju jer Prva liga Federacije je jako teška liga, zbog ispadanja većeg broja klubova, pa se na vrijeme treba osigurati”, kazao je na početku zimskih priprema Radović, te najavio kvalitetan i ozbiljan.

Čapljina je prvi dio sezone okončala na petom mjestu sa 24 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije