Čapljina se pojačava: Stigao Tihomir Jelavić

Brat Nikice Jelavića u Čapljini

Čapljina se pojačava: Stigao Tihomir Jelavić

S. Mlaćo

Nogometaši Čapljine u okviru priprema za novu sezonu Prve lige Federacije BiH jučer su savladali Igman iz Konjica sa 3:0.

Čapljinci su pružili mnogo više u odnosu na Igman, povratnika u Prvu ligu Federacije BiH, te zasluženo slavili. Već u nedjelju na svom stadionu odigrati će novu provjeru, a rival će ovaj put biti bugojanska Iskra. Meč se igra sa početkom u 18 sati.

Danas je novi član Čapljinaca postao Tihomir Jelavić, brat mnogo poznatijeg reprezentativca Hrvatske Nikice Jelavića. Tihomir u redove Čapljine dolazi iz redova GOŠK-a, a prije toga nastupao je i za Karlovac 1919, Uskok, te Rudeš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo je da je krajem 2012. godine Tihomir stigao na probu u engleski Everton, kada je u tom klubu već nastupao brat Nikica.

"Ne osjećam nikakav pritisak zbog Nikice. Njegov uspjeh me još više motivira. Nikica me savjetuje i forsira da treniram što više", priznao je u jednom intervju 25-godišnji Tihomir Jelavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi