"Razumijem da je navijačima Reala teško priznati da je Messi najbolji ikad, ali brojke kažu sve"
Foto - EPA

Carles Puyol o bivšem saigraču

"Razumijem da je navijačima Reala teško priznati da je Messi najbolji ikad, ali brojke kažu sve"

M. Šljivak

Legendarni fudbaler Barcelone Carles Puyol smatra Lionela Messija najboljim koji je ikad kročio na fudbalske terene.

U razgovoru za španske medije Puyol je jasno istakao da je Messi jednostavno kroz brojke najbolji i da tu više nema nikakvog razgovora. Prozvao je i navijače Reala.

"Razumijem da je navijačima Reala teško da priznaju da je on najbolji. To je mišljenje, kao i svako drugo, ali njegovi golovi su tu i to je pokazatelj svega. Imali smo sreće da toliko dugo vremena uživamo sa njim. Brojke niko nije izmislio i oni su dokaz da je Leo najbolji", rekao je Puyol.

Puyol je govorio i o aktuelnom stanju u klubu i nada se da će ekipa ponovo krenuti prema vrhu.

"Budem ponosan kada se sjetim šta smo sve napravili. Uvjeren sam da će Barca predvođena Messijem nastaviti da osvaja trofeje. On je u Barceloni oborio sve rekorde i ne znam hoće li se u historiji pojaviti neko kao on. Ljestvicu je podigao previsoko. Ako me pitate ko je Michael Jordan, reći ću vam da je to najbolji košarkaš u historiji. Messi ima taj status u fudbalu - najbolji svih vremena", dodao je Puyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carles Puyol je za Barcu igrao čitav život. Član prvog tima je postao 1999. godine, a igrao je do 2014. Ukupno je nastupio u 593 utakmice i zabio je 18 golova.

Naravno, sa ovim timom je osvojio apsolutno sve trofeje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Ma jasno je ko dan. Evo ako mu je Pele najozbiljniji protukandidat - zabio vise golova i podijelio vise asistencija od njega. 40 godina kasnije, kada je fudbal neuporedivo jaci i tezi i kada se odbranama posvecuje posebna paznja. Treba li sta na to dodati ? Jedino ako se s Maradonom poredi, tu moze biti malo komplikovanije jer samim Argentincima je Maradona vjerovatno bolji.
6 4
JointUnion87
@Ramo Legenda: Umireš li, žoharu?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi