Ernesto Valverde otkriva: Zašto Messi "nestane" na početku utakmica?
Foto - EPA

Situacija je jako zanimljiva

Ernesto Valverde otkriva: Zašto Messi "nestane" na početku utakmica?

Midhat Šljivak

Bivši trener Barcelone Ernesto Valverde otkrio je veoma zanimljiv podatak o Lionelu Messiju.

Valverde, koji je dobio otkaz početkom godine, imao je priliku da vodi argentinsku zvijezdu i otkrio je zanimljiv detalj koji se teško može primjetiti putem TV ekrana.

Messi je često rezervisan u uvodnim minutama meča i ne žuri da dobije loptu na samom početku.

Razlog što ga nema nigdje na samom otvaranju je otkrio nekadašnji trener Barcelone Ernesto Valverde.

"Messi u uvodnim minutama ignoriše loptu, hoda oko protivničkih defanzivaca i na taj način ih 'ispituje'. Prati im svaki korak, detalj, pokret i pokušava pronaći slabost. Kako utakmica odmiče, on se uključuje i zna tačno koje su im slabosti", rekao je Valverde za The Financial Times.

Nekad je izgledalo nemoguće, danas je moguće: Messijev gol za historiju!

Barcelona je slavila s 3:0 na gostovanju kod Valladolid, a u strijelce se upisao i Lionel Messi.

Argentinac je uspio da uradi ono što se čekalo decenijama - pretekao je slavnog Brazilca Pelea po broju pogodaka postignutih u dresu jednog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pele je za Santos postigao 643 gola, a Messi je protiv Valladolida postigao 644. pogodak u dresu katalonskog diva, nekoliko dana nakon što je uspio da izjednači rekord Pelea.

Treći na listi je Gerd Muller koji je postigao 570 golova za Bayern.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi