Ancelotti dao veliko obećanje pred El Clasico, a onda spomenuo i Benzemu
Trener Real Madrida najavio sutrašnji El Clasico.

Trener Real Madrida

Ancelotti dao veliko obećanje pred El Clasico, a onda spomenuo i Benzemu

E. Ganibegović

Sutra su u prvoj utakmici polufinala španskog kupa sastaju Real Madrid i Barcelona. Bit će to novi El Clasico ove sezone i šansa Realu da se osveti Barceloni koja ih je savladala nedavno u Saudijskoj Arabiji u finalu španskog Superkupa.

Trener Los Blancosa je priznao da je dosta analizirao utakmicu koju je Real Madrid izgubio od Barcelone u španskom Superkupu (1:3) i obećao da njegovi igrači neće ponoviti greške napravljene u Rijadu. 

"Morate imati ličnost i hrabrost da se suočite s ovakvim mečom. Kao i uvijek, veoma smo uzbuđeni što ćemo igrati ovaj meč, uvijek je prelijepo.

Nismo daleko od igranja finala. Mnogo je stvari koje nam omogućavaju da uživamo u trenutku i damo sve od sebe.

Ovisnost o Vinicijusu je pozitivna stvar. On je jedan od najboljih igrača na svijetu, koji ponekad okreće utakmice u našu korist. Normalno je zavisiti od toga.

Sve sam vrlo dobro analizirao. U Superkupu nam je nedostajalo zalaganja i snage, pravili smo individualne greške koje se neće ponoviti.

Oglasi

Blizu smo osvajanja ovog itekako važnog takmičenja i dat ćemo sve od sebe. Nije odlučujuća utakmica, ali moramo stvoriti prednost.

To je drugačije takmičenje i sastat ćemo se s veoma jakim protivnikom. Bit će to veoma lijepa utakmica, navijači će uživati. Utakmica koja traje 180 minuta.

Još uvijek ne znam kakav će biti startni tim. Ja ću to izabrati na dan utakmice. Iskreno, stvarno ne znam koji će igrači početi", rekao je Ancelotti, pa dodao o Benzemi:

"Zahvaljujemo mu se što nam je pomogao da osvojimo trofeje prošle godine i nadamo se da ćemo mu zahvaliti i za ovogodišnje titule. Kada imate Karima u timu, to znači da smo blizu titule."

Podsjetimo, sutašnja utakmica igra se s početkom od 21 sat, a veliki udarac za Barcelonu biti će to što zbog povrede neće moći nastupiti Robert Lewandowski. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi