Bomba na transfer tržištu: Mauro Icardi dogovorio potpis života!
Argentinski napadač Mauro Icardi pred transferom karijere (Foto - EPA)

Seli u Real Madrid

Bomba na transfer tržištu: Mauro Icardi dogovorio potpis života!

Midhat Šljivak

Madridski Real navodno je dogovorio dolazak argentinskog napadača Maura Icardija iz Galatasaraya. Turski mediji javljaju da je transfer gotova stvar i čeka se službena potvrda.

Real Madrid do odlaska Karima Benzeme nema prave 'devetke'. U klub je došao Joselu, koji igra sasvim dobro, ali daleko je on od klase koja treba madridskom timu u vrhu napada.

Ipak, napad Kraljeva od januara bi trebao biti ojačan 30-godišnjim Argentincem Maurom Icardijem. Turski mediji javljaju da je njegov dolazak u Real gotova stvar i da se čeka samo službena objava.

Iskusni napadač navodno je već dogovorio uslove. U Madridu će zarađivati osam miliona eura godišnje, plus bonuse.

Icardi ove sezone igra čudesan fudbal u dresu Galatasaraya. Odigrao je 25 utakmica i ima učinak od 17 golova i šest asistencija. Prošle sezone kao posuđen igrač PSG-a igrao je također fenomenalno i odveo je Galatu do titule prvaka Turske.

Oglasi

Eventualni potpis za Real Madrid za njega bi sigurno bio potpis života iako je ranije nosio dres Intera i PSG-a. Real je ipak kraljevski klub.

Galata bi sigurno ostala izuzetno oslabljena odlaskom Icardija. On je u Turskoj nezaustavljiv i morat će se dobro potruditi kako bi mu našli zamjenu.

Real Madrid neće dovoditi pojačanja u odbrani

Iako je ostao bez Davida Alabe do kraja sezone, Real Madrid neće dovoditi pojačanja u odbrani tokom januara.

Carlo Ancelotti je od predsjednika kluba Carla Ancelottija zatražio da potpiše kvalitetnu zamjenu. Međutim, od toga neće biti ništa i Italijan će morati koristiti igrače koje ima na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pretpostavlja se da bi na poziciji štopera mogao zaigrati Aurelien Tchouameni, ali i Dani Carvajal i vidjet ćemo kako će sve funkcionisati u Realu.

Real je usprkos brojnim povredama izgledao jako dobro na terenu. Ne vidi se previše odsustvo bitnih fudbalera i Ancelotti je sve uspio pokriti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Breaking News - Najnovija vijest, Real nasao zamjenu za Icardija, dakle Icardi ostaje u Galatasaray-u.
1 0
makelele
Dzeko najveci pobjednik ovog transfera, sad ce bez problema uzet zlatnu kopacku u turskoj ligi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi