Otac Realove mašine napravio je neoprostiv grijeh

Pozirao u dresu Barce

Otac Realove mašine napravio je neoprostiv grijeh

Midhat Šljivak

Talentovani brazilski napadač Endrick oduvijek je sanjao dres Real Madrida. Još kao klinac je davao izjave da mu je želja odlazak u redove kraljevskog kluba i ona mu se ispunila. Ipak, njegov otac Douglas de Sousa očigledno ima drugačije stavove i on se još prošle godine fotografisao u dresu velikog rivala Barcelone.

Mladi napadač Endrick najavljuje se kao nova velika fudbalska zvijezda. Real je za usluge 17-godišnjeg Brazilca izdvojio čak 60 miliona eura, a on će evropsku avanturu započeti u ljeto naredne godine.

Endrick je oduvijek sanjao dres Reala. Njegov snimak kao 11-godišnjeg klinca to dokazuje.

"Želim osvojiti Copa Libertadores i Svjetsko prvenstvo, a zatim otići u Real Madrid", poručio je 2017. godine mladi napadač, a po dolasku u Madrid, gdje je predstavljen budućim saigračima je ponovio da je Real san.

"Moj san je uvijek bio Real Madrid. Od djetinjstva je tako", poruka je ovog 17-godišnjaka.

Oglasi

Međutim, njegov otac Douglas de Sousa očigledno ima nešto drugačije stavove. On je prošle godine fotografisan u dresu velikog rivala Barcelone.

Endrickov otac u dresu Barce

Naravno, ova fotografija nastala je prije nego što je Endrick dogovorio prelazak u Real Madrid i nastala je tokom intervjua za katalonski list Sport, pa ne treba biti nikakve dileme da je otac velika podrška mladom napadaču.

On je o toj podršci porodice govorio za zvaničnu stranicu Real Madrida. Bez njih ne bi bio to što jeste.

"Najbolji način da sačuvaš mentalno zdravlje je porodica. Oni se brinu za to i ne treba mi psiholog. Moje fizikalije? To je genetika. Uvijek sam bio snažan", poručio je Endrick.

Oglasi

Chelsea upropastio završen transfer Endricka

Endrick je prošle godine bio na korak od potpisa za Chelsea. S porodicom je već stigao u London, ali sve je upropastio novi vlasnik kluba Todd Boehly.

Američki milijarder smatrao je kako je cifra od 60 miliona eura za igrača kojeg je potrebno čekati dvije godine jednostavno prevelika i na kraju je odustao od transfera koji je bio dogovoren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve je to iskoristio Real Madrid. Posao je veoma brzo bio sklopljen, Endrick je potpisao i u Madrid stiže u julu naredne godine kada napuni 18 godina.

Mladog Brazilca porede s ikonama svjetskog fudbala Peleom, Ronaldom i Romariom i vidjet ćemo kakva mu je budućnost u evropskom fudbalu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Na snimku se nigdje se ne čuje real madrid, čuje se pri samom kraju nešto kao real, ali ni to nije sigurno.
0 0
Mostarac94
Ovo ti je reklo, ako je mali iole talenat odmah ga uslikaj sa 20-30 dresova najvecih klubova europe pa upalit ce jednom hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti