Real se provukao kroz iglene uši, a Ancelotti onda opleo po čelnicima španskog fudbala

Trener Kraljevskog kluba

Real se provukao kroz iglene uši, a Ancelotti onda opleo po čelnicima španskog fudbala

E. Ganibegović

Real Madrid se sinoć provukao kroz iglene uši i izborio plasman u četvtfinale španskog Kupa kralja.

U dosta uzbudljivom meču Realu je trebalo 120 minuta da savlada Elche, a junak je Eden Hazard. 

Iskusni Marcelo morao je van terena u prvom produžetku. Dobio je crveni karton u 102. minuti, a samo minut kasnije Elche stiže do vodstva. Zabio je Gonzalo Verdu za 1:0.

Nije dugo trajalo slavlje domaćeg tima. Isco je u 108. minuti skrenuo udarac Ceballosa i lopta je završila u mreži za 1:1.

Četiri minute prije kraja produžetka Kraljevi dolaze do pobjede. Eden Hazard bježi odbrani Elchea, zaobilazi golmana i zabija za pobjedu od 2:1 i prolazak Reala u četvrtfinale.

Nakon utakmice paljbu po vladarima španskog fudbala osuo je trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

Oglasi

"Raspored je besmislen i mora da se promijeni. Čelnici Fudbalskog saveza Španije moraju da shvate šta rade", rekao je Ancelotti pa dodao junacima Iscu i Hazardu:

"Ova utakmica bi mogla mnogo toga promijeniti što se tiče njih. Možda su i do sada trebali više igrati, ali prošlost ne možemo mijenjati. Sada znam da mogu računati na njih".

Real Madrid će narednu utakmicu igrati ponovo protiv Elchea i to u Primeri, a u četvrtfinalu Kupa kralja sastat će se s Athletic Bilbaom koji je sinoć izbacio Barcelonu.

"

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Ne svira jednu utamicu penal odma savez nevalja.Pljuc na pogani klub
1 14
user1634672392
Bravo Anceloti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi