Sve radi Benzeme: Ancelottijev potez prema Joviću je sve osim pošten

Srbijanski napadač igrao protiv Atletica

Sve radi Benzeme: Ancelottijev potez prema Joviću je sve osim pošten

Admin Čaušević

Luka Jović je nakon tri mjeseca konačno zaigrao za Real Madrid, bilo je to u gradskom derbiju protiv Atletica.

Carlo Ancelotti je na teren poslao igrače sa manjom minutažom, a interesnatno da Jović uopšte nije trebao ni igrati.

Dan nakon utakmice pojavila se vijest da je Jović doslovno natjeran da igra i to zbog povreda Mariana koji je planiran kao starter.

Ancelotti je bio sve osim fer prema srbijanskom napadaču jer uopšte nije vodio računa o Jovićevom zdravstvenom stanju iako je ima problema.

Na kraju je Ancelotti na teren poslao bolesnog Jovića samo iz razloga da sačuva Karima Benzemu i ima ga spremnog za finale Lige prvaka.

"Najprije je Mariano bio zamišljen kao starter. Ali se nije osejćao najbolje, požalio mi se na nelagodnost u tetivi koljena, iako su prethodno testovi pokazali da je u sve u redu. Jović sa druge strane je imao gastroenteritis. Poslao sam ga na teren."

"Karima Benzemu nisam želio da uvodim u igru, još je umoran od polufinala Lige prvaka", kazao je Ancelotti koji je očigledno žrtvovao Jovića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prioritet mi je bio, da bih izbjegao veće probleme, da na teren pošaljem onog ko ima manje probleme", kazao je trofejni Italijan.

Možda i ovaj Ancelottijev potez najbolje govori o trenutnom statusu Jovića u ekipi Los Blancosa. Sasvim je jasno da je na dnu piramide po važnosti u timu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Jović je tri puta bolji od benzeme!
0 19
denimen9
Bravo Luka, timski igrač
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti