Je li Ancelotti ovom izjavom o Modriću priznao vlastiti poraz?

Ostaje pri svom stavu, ali...

Je li Ancelotti ovom izjavom o Modriću priznao vlastiti poraz?

Edmir Škorić

Kako se i najavljivalo, Luka Modrić ostao je na klupi, ali je u nastavku dobio šansu i Real je proigrao, pa je od 0:1 došao do 2:1 protiv Barcleone.

Modrić s 38 godina ove sezone manje igra, često ga trener Carlo Ancelotti odmara, zbog čega se dosta pisalo o tome da je njegovo u Madridu prošlo, ali i Luka i Real imaju namjeru da nastave saradnju najmanje do kraja s ezone.

Luka je ušao u igru u 63. minuti, a samo pet minuta kasnije Jude Bellingham zabija za 1:1. U završnici meča Englez donosi Realu pobjedu, a asistencija je upisana upravo Modriću.

Nakon utakmice, Ancelotti je govorio pred novinarima, a spomenuo je Modrića i posebno ga hvalio.

“Luka Modrić? Promenio je igru, apsolutno. Držao je loptu, kontrolisao sve. On je sve promijenio", rekao je Ancelotti na press konferenciji.

Oglasi

Tvrdoglavi Italijan teško će priznati da neke stvari radi pogrešno, a da li je ovom izjavom ipak priznao da je pogriješio što je Modrića ostavio na klupi, pošto je ulaskom 38-godišnjeg Hrvata Real postao mnogo bolji tim na terenu.

Modriću je ovo bila prva asistencija za Real u sezoni, a junak Bellingham postigao je već 13 golova ove sezone i radi nevjerovatne stvari otkako je potpisao ovog ljeta za madridski tim.

Ovom pobjedom se Real vratio na prvo mjesto isped Girone, dok je Barceloni današnji poraz ujedno bio i prvi u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci naredne sedmice imaju još jedan težak izazov. Idu u San Sebastian kod Real Sociedada, a Real dočekuje Rayo Vallecano.

Današnja utakmica definitivno ništa nije odlučila, pred nama je maraton i velika borba Reala i Barcelone za titulu, naravno očekuje se i Simeoneov Atletico u toj trci, a niko ne može da otpiše ni Gironu koja igra fantastičan fudbal, ali naravno bilo bi veliko čudo da ovaj mali tim na kraju bude prvi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
Majstor ove igre.
3 0
Marro
500 utakmica za najveći klub na svijetu bravo Luka
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi