Ko je City da ga se Real boji? Ancelotti bi odmah potpisao prošlosezonski scenarij!
Real Madrid je u prošlosezonskom polufinalu u nestvarnim utakmicama izbacio Manchester City (Foto: EPA)

Veliki duel u polufinalu Lige prvaka

Ko je City da ga se Real boji? Ancelotti bi odmah potpisao prošlosezonski scenarij!

Midhat Šljivak

Real Madrid će u polufinalu Lige prvaka sutra na Santiago Bernabeu ugostiti Manchester City u reprizi prošlosezonskog duela kada su Kraljevi u fenomenalnom dvomeču prošli dalje i potom su osvojili novi trofej. Pred ovaj meč govorili su Carlo Ancelotti i Toni Kroos i poslali su sasvim jasnu poruku Građanima - Idemo na pobjedu.

Real Madrid i Manchester City sutra igraju prvih 90 minuta u polufinalu Lige prvaka. Građani u ovaj dvomeč ulaze kao favoriti, ali Kraljeve apsolutno nikad ne treba smatrati autsajderima jer su u prošlim godinama pokazali da su oni u Ligi prvaka uvijek glavni igrači.

Pred ovaj meč trener Carlo Ancelotti i veznjak Toni Kroos su protivnicima poslali jasnu poruku. Real ide na pobjedu!

"Mi smo navikli na ovakve utakmice. Odbrana mora biti na nivou, a naše je da damo što više golova", rekao je Toni Kroos i komentarisao je izjavu legendarnog Waynea Rooneyja da će City razbiti Real.

"Rekao je da će nas razbiti? Isto su rekli i prošle sezone, a mi smo osvojili trofej. To nas ne uznemirava, motivisani smo maksimalno. Očekujemo jakog rivala koji je u jako dobroj formi", rekao je njemački fudbaler i poručio je:

"Nema šanse da je iko umoran. Nema nikakvih izgovora jer je to polufinale Lige prvaka. Jasno je da imamo previše utakmica u sezoni i nas igrače niko ništa ne pita, ali umora za sutra ne smije biti".

Oglasi

Carlo Ancelotti je objavio kako će sutra od tima tražiti da bude potpuno fokusiran. Eduardo Camavinga će ponovo na lijevog beka, a Lula Modrić počinje meč.

"Moramo odigrati vrhunsku utakmicu. Želimo steći prednost pred revanš. Želimmo izbjeći potencijalne probleme i bit će veoma zahtjevna utakmica. Luka Modrić počinje sutrašnji meč. Dobro se osjeća i naravno da će biti tu. Camavinga će na lijevog beka".

Erling Haaland će biti veliki izazov za defanzivce Reala. Govorio je trener Kraljeva kako zaustaviti Norvežanina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kako ga zaustaviti? Mislim da ne smijemo govoriti samo o njemu. Oni su pravi tim i ne možemo se bazirati na samo jednog igrača. Veoma su organizovani tim. Mi moramo napasti jer ako budemo igrali defanzivcno, odigrat ćemo neriješeno. Da primimo pet i postignemo šest golova kao prošle godine? Odmah bih to potpisao", poruka je Ancelottija.

Susret Real Madrid - Manchester City igra se sutra u Madridu od 21 sat, a vodit će ga portugalski sudija Artur Soares Dias.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Real je veci i trofejniji klub od citave smijesne engleske lige zajedno
9 0
Ymrader
Volili il ne volili real ozbiljnost kako i igraju i pristup svakoj utakmici u LŠ je bar ljestvicu iznad svih drugih
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi