Eden Hazard će uzeti još 30 miliona eura Real Madridu i završiti karijeru
Eden Hazard nema namjeru nastaviti karijeru nakon što mu istekne ugovor s Real Madridom (Foto: EPA)

Želi otići kao igrač Reala

Eden Hazard će uzeti još 30 miliona eura Real Madridu i završiti karijeru

Midhat Šljivak

Belgijski fudbaler Eden Hazard (32) spreman je okončati karijeru nakon što mu istekle ugovor s madridskim Realom u ljeto 2024. godine. Iako se klub želi već ovog ljeta riješiti usluga nekada sjajnog Belgijanca, on ne želi napustiti klub i spreman je odigrati još jednu sezonu te zatim završiti karijeru.

Eden Hazard nema namjeru da napusti Real Madrid u ljetnom prijelaznom roku. Rukovodstvo Real Madrida čini sve kako bi se riješilo 32-godišnjeg Belgijanca, koji je jedan od najvećih promašaja u historiji madridskog velikana.

Ipak, Hazard nema namjeru da ode. Relevo otkriva kako nekada sjajni ofanzivac želi okončati ugovor s Realom i zatim u ljeto 2024. godine okončati profesionalnu karijeru.

"Eden Hazard smatra da je postigao sve što jedan fudbaler može u karijeri. Za njega je oproštaj u dresu Real Madrida, tima za kojeg je uvijek želio igrati, nešto što ga motiviše", piše Relevo.

Njegov ostanak skupo će koštati planove. 32-godišnji fudbaler zarađuje 30 miliona eura po sezoni i s njegovim ostankom u klubu to će utjecati na planiranje troškova u narednoj sezoni.

Oglasi

Hazard je u Real stigao 2019. godine iz Chelseaja. Plaćen je 115 miliona eura, ali su ga povrede potpuno uništile i nikada nije pokazao sve što može u kraljevskom klubu.

I ove sezone je tako. Nastupio je u samo devet utakmica uz jedan postignuti gol i dvije asistencije, a ukupno je u dresu Reala odigrao samo 75 utakmica u četiri godine i ima učinak od sedam golova i 12 asistencija.

Eden međutim uživa u Madridu. Nema namjeru da ode iz kluba ovog ljeta, izvjesno je da će ostati u klubu, uzeti 30 miliona eura i zatim okončati poprilično bogatu karijeru.

Podsjestimo, Hazard je u bogatoj karijeri najbolje dane proveo u londonskom Chelseaju. Povezivao se s povratkom u ovaj klub, no na kraju od toga nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Karijera mu je uzlaznom putanjom krenula u redovima francuskog Lillea nakon čega je eksplodirao među londonskim Plavcima. Avantura u Realu nije prošla dobro, no on je sretan i to mu je najbitnije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yaroslavalytkin
Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------>> shrinke.me/kisa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi