Mbappe i Vinicius manji od makovog zrna pred Ancelottijem - Ego im je morao svariti ono što su čuli
Italijanski stručnjak ima tim prepun zvijezda (Foto: EPA)

Riješio probleme prije početka sezon

Mbappe i Vinicius manji od makovog zrna pred Ancelottijem - Ego im je morao svariti ono što su čuli

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe novo je veliko pojačanje madridskog Reala. Francuz će Kraljevima priključiti nakon Evropskog prvenstva i pojačat će ionako već strašni napad madridskog velikana.

Real Madrid je i ovog ljeta napravio vrhunski posao. Florentino Perez je doveo jednog od najboljih fudbalera svijeta i pojačao je tim Kylianom Mbappeom.

Tako će Kraljevi u narednoj sezoni pored njega imati niz vrhunskih ofanzivaca, no Carlo Ancelotti je morao rješavati problem i prije početka sezone oko toga gdje će igrati Mbappe i Vinicius Junior.

Dvije zvijezde igraju veoma slične pozicije na terenu, pa je Italijan odlučio napraviti dogovor s dvojicom fudbalera kako ne bi bilo nikakvih problema između njih.

Vini i Mbappe će tokom utakmica konstantno mijenjati pozicije. Smjenjivat će se na poziciji 'devetke' i krilnog napadača i Ancelotti je na taj način riješio problem koji su mnogi vidjeli kao nerješiv.

Sigurno je međutim da će među njima biti određene konkurencije. Radi se ipak o velikim zvijezdama koje imaju ogroman ego i dosta je onih koji se plaše da bi se to moglo odraziti na teren.

Oglasi

Vinicius Junior je imao svu slobodu u Realu u proteklim sezonama. Dolaskom Mbappea određene stvari unutar tima će se promijeniti i vidjet ćemo kako će dvije zaista ogromne zvijezde sarađivati skupa na terenu.

Naravno, ne treba tu zaboraviti ni ostale ofanzivce. Tu su Rodrygo i Brahim Diaz, a često u napad je znao i Jude Bellingham, koji će međutim u novoj sezoni, prema svim najavama, igrati nešto povučenije.

Ancelotti donio odluku i o izvođaču penala

Carlo Ancelotti je morao donijeti odluku i o tome ko će izvoditi penale dolaskom Kyliana Mbappea. I ovaj problem je lagano riješio.

I tu će se smjenjivati trojac koji je zadužen za kaznene udarce. Vinicius Junior, Jude Bellingham i Kylian Mbappe po dogovoru će se mijenjati.

Oglasi

Tako će zvjezdani trio morati da sarađuje na terenu i da gradi timski duh bez obzira na to kolike zvijezde bili. Carlo Ancelotti je prethodnih godina pokazao da itekako može kontrolisati mlade bogataše i njihov ego na terenu.

Mbappe je u PSG-u doslovno radio šta je htio. Međutim, sve se mijenja dolaskom u Real Madrid i tu će se morati više posvetiti timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve u svemu Kraljevi će imati zaista spektakularan napad u narednoj sezoni i jedva čekamo vidjeti kako će to sve izgledati.

Podsjetimo, Real je prošle sezone osvojio prvenstvo Španije i Ligu prvaka, a sigurno je da će uz Mbappea biti još veći favoriti za odbrane naslova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti