Da mu je bio bliži lično bi ga 'progutao' - Ancelotti izgubio živce zbog mučkog provokatora
Carlo Ancelotti nije mogao da vjeruje u ono što čuje od novinara iz Valencije (Foto: Screenshot)

Reakcija italijanskog stručnjaka sve govori

Da mu je bio bliži lično bi ga 'progutao' - Ancelotti izgubio živce zbog mučkog provokatora

M. Šljivak

Real Madrid je u 35. kolu La Lige poražen na gostovanju kod Valencije na Mestalli. Bilo je 1:0 za Šišmiše, no priča dana su rasističke uvrede na račun igrača madridskog tima Viniciusa Juniora. Iz Valencije poriču da je igrač vrijeđan, a u Madridu najavljuju ozbiljne tužbe protiv današnjeg rivala. Žestoko je reagovao i Carlo Ancelotti na press konferenciji.

Carlo Ancelotti žestoko je reagovao na konstataciju novinara iz Valencije kako Vinicius Junior nije vrijeđan na rasnoj osnovi. Novinar je istakao da su mu navijači vikali da je glup (tonto), a ne majmun (mono).

Ovakva konstatacija zasmetala je Ancelottiju i odlučio je žestoko reagovati.

"Ako su vikali da je glup, a ne majmun, zašto je sudija onda zaustavio meč?", pitao je ljutiti Ancelotti i zatim je dodao:

"Danas je bio tužan dan na Mestali. Grupa navijača su pokazali ono najgore od sebe. Vrijeme je da se prestane pričati i da se počne djelovati", saopštio je Carlo Ancelotti.

Oglasi

Podrška Viniju Junioru stiže sa svih strana svijeta. Javljaju mu se kolege iz reprezentacije i kluba, te brojni drugi fudbaleri. Thibaut Courtois je imao zanimljivu izjavu.

"Da je Vini odlučio da napusti utakmicu ja bih krenuo za njim", istakao je Belgijanac koji stoji među stativama Real Madrida.

Sam brazilski fudbaler je nakon utakmice poslao poruku na Instagramu. Poruka je bila veoma srceparajuća.

"Nije ovo ni prvi, ni drugi, ni treći put. Rasizam je postao normalnost u La Ligi i Savez to očigledno smatra normalnim, te odobrava ga", napisao je Vinicius i dodaje:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Žao mi je, ali prvenstvo je nekad pripadalo Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju, a danas pripada rasistima. Ova predivna nacija me je prihvatila i dala mi ljubav, ali su me primorali da pošaljem sliku ove zemlje kao rasističke. Za Brazilce Španija je zemlja rasista. Nemam način da se branim, ali jak sam i idemo do kraja protiv rasista, makar to bilo daleko odavde", poruka je brazilskog fudbalera.

Vinicius je u ovom meču na kraju i isključen zbog šamaranja protivnika, a dvojica navijača koja su identifikovana kao rasisti privedeni su u policiju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
Daleko sam protiv rasizma i to treba kažnjavati zabranom ulaska u stadione, Vini je jednostavno takav igrač, temperamentan, voli se raspravljati i komentarisati, nije zaslužio uvrede, ali mora se s tim naučiti nositi, kakav si na terenu, tako te igrači posmatraju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti