Zbog ovakvih stvari Carlo Ancelotti je fudbalski gospodin - Bez kukanja je rekao sve što je htio
Italijanski stručnjak govorio je na press konferenciji i o svojoj budućnosti na klupi kraljevskog kluba

Trener Real Madrida

Zbog ovakvih stvari Carlo Ancelotti je fudbalski gospodin - Bez kukanja je rekao sve što je htio

Midhat Šljivak

Real Madrid je doživio težak poraz u uzrvatnom susretu polufinala Lige prvaka od Manchester Cityja. Kraljevi su deklasirani s 4:0, City ide u finale protiv Intera, a trener tima iz Madrida Carlo Ancelotti nije previše pogođen nakon teškog poraza.

Carlo Ancelotti je nakon večerašnjeg polufinala čestitao Manchester Cityju na prolasku u finale Lige prvaka. Priznao je trener Real Madrida kako je njegov rival bio dominantan i da je zasluženo došao do pobjede.

"Izgubili smo. Dešava se i to u fudbalu", rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice i nastavio je:

"Nema tu previše pametovanja. Jednostavno nekad je na drugoj strani bolji tim. Sada se okrećemo narednoj sezoni. Protivnik je zasluženo pobijedio, bili su nadmoćni. Dešava se i moramo učiti iz ovakvih poraza".

Dosta se priča i o budućnosti italijanskog stručnjaka na klupi Reala. Njegov ugovor ističe u ljeto 2024. godine i on ga želi ispoštovati.

"Niko ne sumnja u to da ću biti tu. Predsjednik je bio sasvim jasan prije 15 dana. Ne treba praviti nikakvu dramu. Ekipa je odigrala odličnu sezonu i tako će biti i naredne. Polufinale Lige prvaka je ogroman uspjeh. Bit ću tu i naredne godine i borit se za još jedan trofej u ovom takmičenju", poruka je trenera Real Madrida.

Oglasi

Član rukovodstva kluba Emilio Butragueno je također potvrdio da Ancelotti nastavlja kao trener velikana iz Madrida.

"Budućnost Carla Ancelottija? Ima ugovor, sjajan je trener koji je osvojio brojne trofeje", istakao je on i dodaje:

"Ovo je bila samo jedna loša noć. Tužni smo, ali to je sve", poruka je legendarnog Emilija Butraguena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je ovu sezonu završio s trofejom Kupa Kralja kojeg su nedavno osvojili pobjedom u finalu nad Osasunom rezultatom 2:1. Prvenstvo su izgubili od Barcelone, kao i španski Superkup.

Nova sezona donijet će nove izazove. Kraljevi će biti jači za neka nova imena i vidjet ćemo hoće li Carlo Ancelotti zaista povesti ovaj tim i u narednu sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Svaka cast i kad izgube covjece oni su velicina jednostavno divit im se nista vise respekt
3 0
stranputica
Pa normalno, postoje važnije stvari od nogometa i polufinala. Lijepo je pobijediti, ali i ako izgubiš nije strašno, :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi