Nakon blamaže Benzema je shvatio da njegov potez nije kapitenski i ekspresno je ispravio grešku
Francuski napadač bio je izuzetno razočaran nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Etihadu (Foto: Screenshot)

Ljut kao ris odmah pobjegao od svih

Nakon blamaže Benzema je shvatio da njegov potez nije kapitenski i ekspresno je ispravio grešku

Midhat Šljivak

Real Madrid je u revanš susretu polufinala Lige prvaka pregažen na Etihadu od Manchester Cityja s 4:0. Karim Benzema i društvo nisu mogli do novog finala, a iako su u proteklim godinama bili na tronu među fudbalerima kraljevskog kluba vlada velika ogorčenost što ne idu u borbu za novi trofej, a to je pokazao i sam kapiten Kraljeva potezom nakon utakmice.

Karim Benzema se nije vidio u revanš susretu polufinala Lige prvaka. Napadač Real Madrida je, kao i ostatak njegovih kolega, potpuno zaustavljen od protivničkih fudbalera i ostao je bez ijedne prave šanse.

Na kraju je Real doživio pravi fijasko. Izgubili su 4:0 i ispali su iz Lige prvaka, a ovaj poraz je teško pao kapitenu španskog velikana koji je ekspresno odjurio s terena nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Karim Benzema se nakon nekoliko minuta vratio na teren kako bi sečekao i ostatak ekipe 

Ljut i ogorčen zbog poraza Benzema je prvi otišao u svlačionicu. Ipak, kao da je shvatio da njegov potez nije kapitenski i profesionalan, pa se ubrzo ponovo pojavio na terenu.

Sačekao je iskusni napadač ostatak svog tima. Kao pravi vođa ih je potom izveo s terena i pokazao je da se ipak radi o istinskom kapitenu kraljevskog kluba.

Tokom utakmice na Etihadu bilo je jasno vidljivo da je Benzema potpuno odsječen od ostatka ekipe. Izgledao je nemoćno i izgubljeno i očigledno je bio veoma isfrustriran što ne može napraviti previše.

Oglasi

Francuski napadač je ovu sezonu u Ligi prvaka završio s učinkom od četiri pogotka i jednom asistencijom u devet odigranih utakmica. Večeras je međutim bio posve nemoćan i očigledno je Pep Guardiola našao pravi način da ga zaustavi.

Benzema je tako ostao bez borbe za šesti trofej Lige prvaka. U prethodnih pet koje je osvojio od 2014. godine bio je među najzaslužnijim, naročito za onaj iz prošle sezone kada su Kraljevi na opšte iznenađenje uzeli krunu.

Manchester City će s druge strane po drugi put igrati finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu. Prethodno su 2021. godine izgubili od Chelseaja na Dragao stadionu u Portu, a bilo je 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I tada je tim Pepa Guardiole bio ogroman favorit, baš kao što će to biti slučaj u Istanbulu 10. juna protiv ekipe Intera.

Hoće li se desiti novo veliko iznenađenje koje bi Pepa Guardiolu moglo potpuno uništiti saznat ćemo za nešto više od četiri sedmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1648586005
Zanimljivo da se ovi Realovi ne povrijedjuju i ne hvataju ih grcevi kad gube. Moze li mi to neko objasniti ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi