Jedini igrač nad kojim Ancelotti nema kontrolu: Realov neopjevani junak potpisuje za Atletico Madrid

Sprema se veleizdaja

Jedini igrač nad kojim Ancelotti nema kontrolu: Realov neopjevani junak potpisuje za Atletico Madrid

Admin Čaušević

Real Madrid će na ljeto prema svemu sudeći ostati bez jednog od najzaslužnijih igrača zašto su Kraljevi po 15. put postali prvaci Evrope. Radi se o definitivno neopjevanom junaku Los Blancosa.

Priliku je dobio potpuno neočekivano. Na startu sezone nije bio u ozbiljnim planovima Carla Ancelottija, ali je bio presudan u ključnim momentima sezone.

Andriy Lunin nije ni trebao braniti za Real u minuloj sezoni, ali se Thibaut Courtoisa povrijedio te mu je to donekle otvorilo vrata. Zatim je na posudbu doveden Kepa i Ukrajinac je ponovo pao na hijerarhiji.

Međutim, napornim radom Lunin je postao "jedinica" Kraljeva te je imao niz vrhunskih predstava tokom sezone, pogotovo u mečevima četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Za razliku od ostalih igrača Ancelotti nikad nije uspio "ukrotiti" Lunina koji se uglavnom oglašavao preko njegove žene koja je slala raznorazne poruke.

Tako je bilo i prije nekoliko dana pred finale Lige prvaka kada je Anastasia Tomasova apelovala da mu se ne oduzima finale dok je Lunin zbog prehlade ostao sam u Madridu gdje je trenirao.

Oglasi

Na kraju je Real pobijedio Borussiju Dortmund sa 2:0, a Ancelotti je na tom meču na gol vratio Courtoisa koji je bio odličan, pogotovo u prvom poluvremenu kada je zabilježio niz sjajnih odabrana.

Nekoliko dana nakon pobjede u finalu Lige prvaka iz Španije stiže vijest o veleizdaji koju priprema Lunin. Ranije je bilo dogovoreno produženje saradnje sa Realom, ali do toga navodno neće biti ništa.

Jan Oblak bi na ljeto mogao napustiti Atletico Madrid i otići u MLS zbog čega su Jorgandžije već iskazale interes za Ukrajina koji je nezadovoljan svojim statusom u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svakako ni Kraljevi ne žele imati nezadovoljnog igrača u svlačionici zbog čega su spremni pustiti Lunina da sam donese odluku o svojoj budućnosti.

Zanimljivo da je svojevremeno i Courtoisa napravio veleizdaju u Madridu pošto je u prošlosti nastupao za Atletico Madrida, da bi nakon jednog perioda u Chelseaju potpisao za Real.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi