Kakav Perez, Mbappea su od kraja karijere spasila druga dva čovjeka: "Bez njih više ne bih zaigrao"

Francuz tvrdi da je PSG prema njemu bio agresivan

Kakav Perez, Mbappea su od kraja karijere spasila druga dva čovjeka: "Bez njih više ne bih zaigrao"

Admin Čaušević

Ko zna šta bi danas bilo sa karijerom Kyliana Mbappea da ga na ljeto prošle godine nisu spasila dva čovjeka. Nakon što je šutio mjesecima, francuski superstar je odučio da progovori o svemu.

Dugogodišnja trzavica prelazi li Mbappea u Real Madrid je konačno završena. Francuz je potpisao petogodišnji ugovor s Kraljevima, sada mu je duša na mjestu i može otvoreno pričati šta mu se dešavalo u PSG-u.

Prve detalje pariškog pakla kroz kojeg je prolazio je otkrio dan nakon što je postao novi član Reala. Uradio je to na press-konferenciji na okupljanju reprezentacije Trikolora.

"Prije početka ove konferencije za novinare, samo želim reći nekoliko riječi. Svi su čuli vijest. Službeno je, bit ću igrač Real Madrida najmanje sljedećih pet sezona. To je ogromno zadovoljstvo i ostvarenje sna ", počeo je Mbappe.

Zatim je uputio prvu otrovnu strijelicu PSG-u kazavši da se konačno osjeća oslobođeni i da mu je velika čast što će igrati za Los Blancose.

"Jako sam sretan, oslobođen, laknulo mi je i iznimno sam ponosan. Real je klub u kojem sam oduvijek sanjao", riječi su kojim je Mbappe iskazao svoju naklonost prema novom prvaku Evrope.

Oglasi

Iako se smatralo da je Florentino Perez taj koji je sve vrijeme motivisao Mbappea, zapravo su druga dva čovjeka bila ta koji su spasili Francuza od totalnog pada pa čak i kraja karijere jer kako je sam rekao da ih nije bilo ne bi više igrao fudbal.

"Igrao sam manje u završnici sezone, svi znate zašto, ali ću se pripremiti dovoljno kako bih osvojio prvenstvo Evrope i donio trofej kući", obećao je Mbappe novinarima te nastavio:

"PSG mi je na agresivan način saopštio da neću igrati ove sezone, ali su me Luis Enrique (trener) i Luis Campos (sportski direktor) spasili. Oni su me upozorili šta me čeka i rekli su mi da neću mnogo igrati."

"Bez njih dvojice više ne bih kročio na teren. To je istina. I zato ću zauvijek biti zahvalan treneru i sportskom direktoru. Mislim da sam najbolja osoba da analiziram svoje nastupe."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ali neću reći da sam bio nesretan u PSG-u. To bi bilo kao da pljujem u tanjih iz kojeg se hranim. Bilo je stvari koje su me činile nesretnim, ali ne bi bilo pristojno da se žalim jer ljudi koji rade u fabrikama po cijeli dan zarađuju mnogo manje od mene."

Mbappe se također zahvalio Cristianu Ronaldu, Sergiju Ramosu, Ikeru Casillasu kao i svim novim saigračima koji su mu poželjeli sreću u Real Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Kako prema meni neće biti neko biti tako "agresivan" i dati mi tolike milione...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi