Hazard, Benzema i Modrić mogu biti poznati koliko hoće, ali kad "maestro" progovori samo pognu glavu

Scena sa posljednjeg treninga Real Madrida

Hazard, Benzema i Modrić mogu biti poznati koliko hoće, ali kad "maestro" progovori samo pognu glavu

Admin Čaušević

Real Madrid slovi za najglamurozniji klubo na svijetu, oduvijek je u svom kadru imao najbolje i najpopularnije igrače svijeta, to je i slučaj sada. Međutim, koliko god brojne zvijezde Kraljeva bile popularne i uspješne pred jednim čovjekom su poput makovog zrna, a to nije Florentino Perez. 

Perez je stvorio dvije generacije Galaktikosa i praktično uvijek je pravio prave poteze. To je uradio i onog dana kada je Zinedine Zidane odlučio da okonča svog drugi mandat i napusti klubu.

Stari i iskusni lisac je doveo Carla Ancelottija. Čuveni Italijan će u svom drugom mandatu na klupi Reala imati priliku da zaokruži ciklus od osvojenih šest trofeja, tj. svakog mogućeg za Real.

U subotu navečer Kraljevi će igrati finale Kupa kralja protiv Osasune. Svakako su favoriti, ali to treba pokazati i na terenu. Real ne igra već pobjeduđje finala, isto se odnosi i na Ancelottija.

Osim što je odličan trener Don Carlo je poznat kao i veliki motivator. Tako je na posljednjem treningu pred finale okupio sve igrače i održao petominutni govor. 

Oglasi

Sve je izgledalo poprilično drugo. Najveće zvijezde poput Karima Benzeme, Luke Modrića i Edena Hazarda su samo pognuli glave i pažljivo upijali svaku riječ možda i najboljeg trenera svih vremena. 

Niko nije ni progovorio, svi su šutjeli i strpljivo slušali "maestra" među trenerima. Poslije završenog govora, uslijedio je aplauz. 

Ancelotti je u svojoj trenerskoj karijeri stigao do 27 finala. Na pressici u petak je izjavio da je ono protiv Osasune možda i posljednje u njegovoj karijeri.

"Igrati u finalu je uvijek uzbudljivo. Uvijek mislim da mi je posljednje. Tako je bilo 2003. godine u Ligi prvaka, tako je i danas. Od igrača tražim da uživaju u ovom momentu jer su posebne utakmice i pripremamo iz sa velikom željom i entuzijazmom.

Ancelotti je u Realu tokom drugom mandata osvojio Ligu prvaka, La Ligu, španski Superkup, UEFA-a super kup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Dakle preostao mu je samo Kup kralja.

U prethodne dvije decenije vodio je brojne velikane osim Reala. Bio je na klupi Juventusa, Milana, Bayerna, Chelseaja, PSG-a, Napolija... Za to vrijeme je skupio ukupno 23 trofeja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Sta je trebalo da mu se suprostave.nisu pognuli glavu iz straha,ponizenja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi