Ancelotti otkrio: "Odlazim, ali samo pod jednim uslovom"

Trener Real Madrida

Ancelotti otkrio: "Odlazim, ali samo pod jednim uslovom"

Eldar Ganibegović

Sinoć je Real Madrid u Maroku stigao do nove titule prvaka svijeta. Nakon utakmice je o svojoj budućnosti na klupi Kraljevskog kluba govorio italijanski trener Carlo Ancelotti.

Real Madrid je ponovo postao prvak svijeta u fudbalu. Sinoć su Los Blancosi s 5:3 u finalu SP-a savladali Al-Hilal i tako stigli do nove titule.

Nakon utakmice je o svojoj budućnosti govorio i Carlo Ancelotti. Već dugo se piše i priča o njegovom potencijalnom odlasku iz Real Madrida, povezuje se najviše s preuzimanjem Brazila, a sada se i on oglasio na tu temu.

Italijanski trener kaže da će napustiti Real Madrid, ali samo pod jednim uslovom - ako ga otjeraju.

"Veoma smo sretni što po osmi put vidimo šampiona svijeta Real Madrida (peti put u sadašnjem formatu i još tri puta u starom formatu takmičenja, op. a). To smo morali da uradimo. Drago mi je da smo uspjeli odigrati dobru utakmicu. Imali smo dosta kvaliteta u napadu, sa Viniciusom, Benzemom i Valverdeom. Pokazali smo želju i ofanzivno smo pokazali kvalitet. Jako sam sretan.

To je važna titula za sve Madriđane i za nas i to će biti podsticaj da se dobro pripremimo za kraj sezone, u koju nam treba puno samopouzdanja. Imali smo fantastičnu atmosferu u Rabatu. Čista, lijepa utakmica, mnogo smo se poštovali, sa mnogo naših navijača na tribinama. Zadovoljni smo što smo bili ovdje, dobro smo se proveli i vraćamo se kući sa trofejom, što je najvažnije.

Oglasi

Ne idem odavde osim ako me ne otjeraju. Nije bilo ništa tačno što se tiče pisanja o preuzimanju reprezentacije Brazila", rekao je Ancelotti.

Što se tiče samog Svjetskog prvenstva, osim što su ponijeli trofej, nekoliko igrača Real Madrida je dobilo individualne nagrade.

Brazilac Vinicius Junior, proglašen za najboljeg igrača takmičenja u Maroku. U sinoć odigranom finalu je bio dvostruki strijelac. 

Vinicijusu je dodijeljena "Zlatna lopta" Svjetskog klupskog prvenstva, Fede Valverde je nagrađen "Srebrnom loptom", dok je "Bronzana lopta" pripala Argentincu Lucianu Viettu, napadaču Al-Hilala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada Real Madrid očekuju dvije utakmice u La Ligi gdje su apsolutni favoriti. Za tri dana dočekuju za dno zakucani Elche, a za šest idu u goste Osasuni.

Nakon toga, 21. februara, u osmini finala Lige prvaka gostovat će kod Liverpoola kojeg su pobijedili u finalu prethodne sezone koje je odigrano u Parizu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
U Brazil ide Vaha, ostani ti u Realu, bolje je.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti