Osam golova u finalu Svjetskog klupskog prvenstva i novi trofej za Real Madrid

Kraljevi slavili sa 5:3

Osam golova u finalu Svjetskog klupskog prvenstva i novi trofej za Real Madrid

Edmir Škorić

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva viđeno je čak osam golova, a prvak Evrope, Real Madrid, savladao je azijskog šampiona, ekipu Al Hilala, rezultatom 5:3.

Real Madrid je večeras stigao do osmog naslova svjetskog prvaka. Kraljevi imaju tri naslova Interkontinentalnog kupa na kojem su sudjelovali prvaci Evrope i Južne Amerike, a zatim su pet puta bili prvaci Svjetskog klupskog prvenstva.

Al Hilal iz Saudijske Arabije nije mogao da parira Realu, koji je postigao čak pet golova, a bio je jači za Karima Benzemu, koji se oporavio od povrede.

Real je poveo u 13. minuti nakon što je na asistenciju Benzeme gol postigao Vinicius Junior, a samo pet minuta kasnije Federico Valverde je precizan za 2:0.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1624488385099202561[/twitter]

Al Hilal preko Marege u 26. minuti smanjuje na 2:1, što je bio i rezultat prvoga dijela. U samo četiri minute razmaka, od 54. do 58. minute, Real postiže dva gola i stiže do uvjerljivih 4:1.

Oglasi

Prvo je pogodio Benzema na uzvratnu asistenciju Viniciusa, a onda je Valverde postigao svoj drugi gol danas.

U 63. minuti Vietto je strijelac za Al Hilal, a u 69. minuti Vinicius drugim golom rješavanja pitanje pobjednika i Realu ovjerava novi trofej. Uspio je i Al Hilal dati još jedan gol. Vietto je drugim golom u 79. minuti okončao golijadu u Rabatu.

Real Madrid će se sada fokusirati na nokaut fazu i nadolazeće duele s Liverpoolom, koji je u krizi, no ni Real nije u najboljoj formi. Madriđani se bore i za trofej u Kupu Kralja, dok vjeruju da mogu i da nadoknade osam bodova zaostatka za vodećom Barcelonom u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real narednu utakmicu igra za četiri dana kada će ugostiti Elche, a možda će tada juriti i 11 bodova zaostatka za Barcom koju sutra čeka duel 21. kola La Lige protiv Villarreala u gostima.

Sezona nije idealna za Real, ali osvajanje trofeja večeras svakako je podigao nivo raspoloženja među navijačima i igračima, koji uglavnom svoje najbolje izdanje pokažu onda kada je najpotrebnije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
I sad jedan REAL MADRID treba da igra SUPER LIGU sa recimo AR567ALOM..
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi