Nakon finala klupskog SP Toni Kroos govorio o onome što zanima cijeli fudbalski svijet

Da li će se povući?

Nakon finala klupskog SP Toni Kroos govorio o onome što zanima cijeli fudbalski svijet

E. Ganibegović

Real Madrid je sinoć u finalu Svjetskog klupskog prvenstva bio bolji od Al-Hilala s 5:3 i tako stigao do novog trofeja. Nakon utakmice je o svojoj budućnosti govorio njemački veznjak Toni Kroos.

Toni Kroos je relativno mlad napustio reprezentaciju Njemačke i posvetio se samo klupskom fudbalu. Sada, kada su mu 33 godine, još uvijek se ne zna da li će se povući na kraju sezone.

Bilo bi to zaista prerano, s obzirom na to da sigurno ima još nekoliko dobrih sezona u svojim nogama. Primjer za to je i njegov kolega Luka Modrić koji će u septembru napuniti 38, a i dalje je jedan od glavnih igrača Kraljeva.

Kroosa što se tiče, španski mediji su već pisali kako mu je novi ugovor ponuđen, te da ga je on prihvatio, no da ne želi da se išta objavljuje prije kraja sezone.

Navodno je Kroos odbio brojne ponude iz MLS-a, Katara, Saudijske Arabije, ali i drugih klubova u Evropi. Sinoć je nakon utakmica s Al-Hilalom upitan o tome, no nije dao konkretan odgovor.

"Da, razmišljam šta da radim sljedeće sezone, u kontaktu sam s klubom. Ako postoji nešto zvanično, sigurno ćete znati. Mnogo je faktora, moram biti iskren. Trenutno nema odluke, ali smo mirni jer nijedna strana neće učiniti ništa glupo. Veoma sam miran.

Puno igram i mislim da još mogu pomoći timu. Normalno je da sa ovim kalendarom ponekad budeš zamijenjen", rekao je Toni Kroos, a prenosi Marca.

Iz izjave se jasno može naslutiti kako Kroos ipak planira i sljedeće godine igrati za Real Madrid, odnosno da od kačenja kopački o klin za sada nema ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nijemac je ove sezone nastupio na 29 utakmica za Real Madrid u svim takmičenjima. Postigao je dva gola i dodao četiri asistencije. 

Podsjetimo, on je u Real Madrid došao u ljeto 2014. godine iz Bayerna. Real ga je Bavarcima platio 25 miliona eura, te tako napravio sjajan posao. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi