Odavno neki Vatreni nije "nokautiran" kao Kovačić: "On je velika pukotina, Guardioli nije bio ni..."

Nakon utakmice Real Madrid - Manchester City

Odavno neki Vatreni nije "nokautiran" kao Kovačić: "On je velika pukotina, Guardioli nije bio ni..."

Admin Čaušević

Mateo Kovačić je neplanirano dobio priliku da zaigra od prve minute četvrtfinalnog duela Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja. Poslije meča završenog 3:3 engleski i španski mediji nisu štedili reprezentativca Hrvatske.

Iskusnog veznjaka koji je osvajao Ligu prvaka sa Real Madridom i Chelseajem posebno nije štedio poznati španski list AS koji je Kovačiča opisao kao "veliku pukotinu."

"Po povratku na Bernabeu, gdje je nekoć igrao kao član Reala, Mateo Kovačić ponovo je ponudio diskretnu i siromašnu verziju veznog igrača i partnera Rodriju", piše As te nastavlja:

"Gubitak Kevina de Bruynea u posljednji tren otvorio mu je prostor u startnih 11, ali Hrvat je, kao što se događa tokom cijele sezone, razočarao umjesto da impresionira."

Njegov dolazak prošlog ljeta u City, iz Chelseaja, morao je pokriti Gundoganov odlazak u Barcelonu, značajnu rupu zbog svega što je Nijemac bio za Građane.

Iako je igrao dobro Stamford Bridgeu, Kovačić je daleko od pouzdane zamjene i nije uvjerio Guardiolu. Nije starter, i kad igra, kao protiv Reala, na terenu se ne ističe.

Oglasi

"Imao je problema da Cityju pruži prisutnost u sredini i prelako su ga prolazili", piše Manchester Evening News u analizi Kovačićevog nastupa uz ocjenu 5.

Istom ocjenom ga je ocijenio i Daily Mail: "Njegova prva pomisao uvijek je bilo obrnuta. Također se nije činilo da je dovoljno pametno pomogao Rodriju."

Kovačić je u 90 minuta imao 78 dodira, iako su samo dva bila odlučujuća, dobio je četiri duela od osam i nijedan od dva zračna udarca s kojima se susreo, a izgubio je osam lopti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov postotak sigurnih pasova bio je čak 95 %. Nije niti zabio niti asistirao niti pucao na gol.

"Odnosno, još jedna dosadna igra igrača koji je pozvan da zamijeni Gundogana i koji Guardioli nije bio ni prva ni druga ni treća tržišna opcija. Velika pukotina", završava As.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi